| dc.contributor.author | صالحی میشانی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی زند, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مدرسی, مهرداد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-12-06T13:26:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-02-25T13:26:26Z | |
| dc.date.available | 1401-12-06T13:26:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-02-25T13:26:26Z | |
| dc.date.issued | 2022-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صالحی میشانی, حمید, جلالی زند, علیرضا, مدرسی, مهرداد. (1401). بررسی تاثیر باقیمانده سموم استامی پراید و دیکلرووس در خیار گلخانه ای بر عملکرد کبد و سلول های جنسی بیضه در موش کوچک آزمایشگاهی. فصلنامه علوم پزشکی, 32(4), 368-378. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2008-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/938685 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سموم دفع آفات به طور گسترده در سراسر جهان به ویژه در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه استفاده میشود. این در حالی است که تاثیر مقادیر باقیمانده این ترکیبات بر فرایندهای فیزیولوژیک بدن همیشه مورد بحث بوده است.
روش بررسی: در این پژوهش 27 بوته ی خیار با غلظتی معادل دو برابر دوز توصیه شده (استامی پراید 50 گرم در لیتر و دیکلرووس 4 میلی لیتر در لیتر) سمپاشی شدند. پس از 24 ساعت میزان باقی مانده آنها به دست آمد و برای بررسی تأثیر این بقایا، 20 سر موش در 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل و گروههای 1، 2 و 3 که به ترتیب از سم دیکلرووس و استامی پراید و گروه سوم ترکیبی از دو سم را در آب آشامیدنی دریافت کردند.
یافته ها : باقی مانده سموم برای استامی پراید 5/1 و برای دیکلرووس 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم خیار به دست آمد و تاثیر آنها نشان از کاهش معنیدار وزن بدن و میزان آلبومین خون (01/0p<) و افزایش در آنزیمهای کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز) و تغییراتی در تعداد سلولهای جنسی بیضه داشت (05/0P<).
نتیجه گیری: میتوان پدید آمدن اختلالات کبدی و کاهش پتانسیل تولید مثلی در موشهای جنس نر را پیآمد اضافه نمودن سموم به آب آشامیدنی آنها دانست. از این رو پایش وجود باقی مانده سموم در مواد غذایی گذارهای ارزشمند است که باید پیوسته صورت گیرد و در کاربرد این سموم نگرش ویژه ای داشت.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 401 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | محصولات زراعی | fa_IR |
| dc.subject | سموم شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | کبد | fa_IR |
| dc.subject | سلولهای جنسی | fa_IR |
| dc.subject | موش آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.subject | زيست شناسي جانوري | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر باقیمانده سموم استامی پراید و دیکلرووس در خیار گلخانه ای بر عملکرد کبد و سلول های جنسی بیضه در موش کوچک آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه گیاه پزشکی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 368 | |
| dc.citation.epage | 378 | |