| dc.contributor.author | پنجوینی, فراز | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروی مغانلو, کوروش | fa_IR |
| dc.contributor.author | طهماسبی, راحله | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-09-20T20:51:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-12-11T20:51:32Z | |
| dc.date.available | 1401-09-20T20:51:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-12-11T20:51:32Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پنجوینی, فراز, سروی مغانلو, کوروش, طهماسبی, راحله, ایمانی, احمد. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخصهای آنتیاکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius). مجله علمي شيلات ايران, 31(3), 113-127. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2637-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/935937 | |
| dc.description.abstract | در تحقیق حاضر، اثرات افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح (درصد لقاح و تخمهای چشمزده) و فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) بررسی شد. بدینمنظور، 9 جیره آزمایشی مختلف: C0A0L0 (صفر میلیگرم در کیلوگرم ویتامین C، صفر میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین و صفر درصد لسیتین سویا)، C300A50L0، C700A100L0، C0A50L6، C300A100L6، C700A0L6، C0A100L9، C300A0L9 و C700A50L9 فرموله شد و مولدین (05/0±51/2 کیلوگرم) به مدت چهار ماه تغذیه شدند. پس از حصول رسیدگی جنسی و تخمکشی، مایع تخمدانی برای سنجش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (AAE) و بررسی قابلیت لقاح آن، جدا شد. از مخلوط اسپرمی 9 مولد نر برای سنجش قابلیت لقاح استفاده شد. نتایج حاکی از افزایش هماوری نسبی و AAE مایع تخمدانی بود. کمترین هماوری نسبی (38±640 تعداد تخمک در کیلوگرم وزن مولد)، فعالیت آنزیمهای SOD، CAT و GPx (بهترتیب 60/67±33/816 واحد در میلیلیتر، 40/0±29/1 نانومول در دقیقه در میلیلیتر و 08/0±06/1 نانومول در دقیقه در میلیلیتر) در مایع تخمدانی ماهیان گروه C0A0L0 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0p<). بالاترین درصد لقاح و درصد تخمهای چشمزده در تیمار C300A100L6 (بهترتیب 13/5±66/91 درصد و 3/1±63/87 درصد) بهدست آمد که با تیمار آب شیرین (بهترتیب 16/4±66/77 درصد و 1/5±86/47 درصد) اختلاف معنیداری داشتند (05/0p<). طبق نتایج این تحقیق افزودن 100 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین به همراه حداقل 300 میلیگرم در کیلوگرم ویتامین C و حداقل 6 درصد لسیتین سویا میتواند موجب افزایش هماوری نسبی، قابلیت لقاحپذیری و AAE مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 574 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | آستازانتین | fa_IR |
| dc.subject | تخم چشمزده | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | لسیتین سویا | fa_IR |
| dc.subject | لقاح | fa_IR |
| dc.subject | مایع تخمدانی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین C | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخصهای آنتیاکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 113 | |
| dc.citation.epage | 127 | |