نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپنجوینی, فرازfa_IR
dc.contributor.authorسروی مغانلو, کوروشfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, راحلهfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1401-09-20T20:51:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-12-11T20:51:32Z
dc.date.available1401-09-20T20:51:32Zfa_IR
dc.date.available2022-12-11T20:51:32Z
dc.date.issued2022-09-01en_US
dc.date.issued1401-06-10fa_IR
dc.identifier.citationپنجوینی, فراز, سروی مغانلو, کوروش, طهماسبی, راحله, ایمانی, احمد. (1401). مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius). مجله علمي شيلات ايران, 31(3), 113-127.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2637-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/935937
dc.description.abstractدر تحقیق حاضر، اثرات افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح (درصد لقاح و تخم‌های چشم‌زده) و فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) بررسی شد. بدین‌منظور، 9 جیره آزمایشی مختلف: C0A0L0 (صفر میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین C، صفر میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین و صفر درصد لسیتین سویا)، C300A50L0، C700A100L0، C0A50L6، C300A100L6، C700A0L6، C0A100L9، C300A0L9 و C700A50L9 فرموله شد و مولدین (05/0±51/2 کیلوگرم) به ‌مدت چهار ماه تغذیه شدند. پس از حصول رسیدگی جنسی و تخم‌کشی، مایع تخمدانی برای سنجش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (AAE) و بررسی قابلیت لقاح آن، جدا شد. از مخلوط اسپرمی 9 مولد نر برای سنجش قابلیت لقاح استفاده شد. نتایج حاکی از افزایش هماوری نسبی و AAE مایع تخمدانی بود. کمترین هماوری نسبی (38±640 تعداد تخمک در کیلوگرم وزن مولد)، فعالیت آنزیم‌های SOD، CAT و GPx (به‌ترتیب 60/67±33/816 واحد در میلی‌‌لیتر، 40/0±29/1 نانومول در دقیقه در میلی‌‌لیتر و 08/0±06/1 نانومول در دقیقه در میلی‌‌لیتر) در مایع تخمدانی ماهیان گروه C0A0L0 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p<). بالاترین درصد لقاح و درصد تخم‌های چشم‌زده در تیمار C300A100L6 (به‌ترتیب 13/5±66/91 درصد و 3/1±63/87 درصد) به‌دست آمد که با تیمار آب شیرین (به‌ترتیب 16/4±66/77 درصد و 1/5±86/47 درصد) اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0p<). طبق نتایج این تحقیق افزودن 100 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین به همراه حداقل 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین C و حداقل 6 درصد لسیتین سویا می‌تواند موجب افزایش هماوری نسبی، قابلیت لقاح‌پذیری و AAE مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر شود.fa_IR
dc.format.extent574
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectآستازانتینfa_IR
dc.subjectتخم چشم‌زدهfa_IR
dc.subjectآنزیم آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectلسیتین سویاfa_IR
dc.subjectلقاحfa_IR
dc.subjectمایع تخمدانیfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentجهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue3
dc.citation.spage113
dc.citation.epage127


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد