مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخصهای آنتیاکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)
(ندگان)پدیدآور
پنجوینی, فرازسروی مغانلو, کوروشطهماسبی, راحلهایمانی, احمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در تحقیق حاضر، اثرات افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح (درصد لقاح و تخمهای چشمزده) و فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) بررسی شد. بدینمنظور، 9 جیره آزمایشی مختلف: C0A0L0 (صفر میلیگرم در کیلوگرم ویتامین C، صفر میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین و صفر درصد لسیتین سویا)، C300A50L0، C700A100L0، C0A50L6، C300A100L6، C700A0L6، C0A100L9، C300A0L9 و C700A50L9 فرموله شد و مولدین (05/0±51/2 کیلوگرم) به مدت چهار ماه تغذیه شدند. پس از حصول رسیدگی جنسی و تخمکشی، مایع تخمدانی برای سنجش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی (AAE) و بررسی قابلیت لقاح آن، جدا شد. از مخلوط اسپرمی 9 مولد نر برای سنجش قابلیت لقاح استفاده شد. نتایج حاکی از افزایش هماوری نسبی و AAE مایع تخمدانی بود. کمترین هماوری نسبی (38±640 تعداد تخمک در کیلوگرم وزن مولد)، فعالیت آنزیمهای SOD، CAT و GPx (بهترتیب 60/67±33/816 واحد در میلیلیتر، 40/0±29/1 نانومول در دقیقه در میلیلیتر و 08/0±06/1 نانومول در دقیقه در میلیلیتر) در مایع تخمدانی ماهیان گروه C0A0L0 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0p
کلید واژگان
آستازانتینتخم چشمزده
آنزیم آنتیاکسیدانی
لسیتین سویا
لقاح
مایع تخمدانی
ویتامین C
تكثير و پرورش
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2022-09-011401-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی
دانشگاه ارومیه
شاپا
1026-13542322-5998




