نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلی‌اکبر رودباریfa_IR
dc.contributor.authorمرجان قنبريانfa_IR
dc.contributor.authorاله‌بخش جاویدfa_IR
dc.contributor.authorمارال افشاریfa_IR
dc.date.accessioned1401-09-20T20:12:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-12-11T20:12:27Z
dc.date.available1401-09-20T20:12:26Zfa_IR
dc.date.available2022-12-11T20:12:27Z
dc.date.issued2022-09-28en_US
dc.date.issued1401-07-06fa_IR
dc.date.submitted2021-08-30en_US
dc.date.submitted1400-06-08fa_IR
dc.identifier.citationعلی‌اکبر رودباری, مرجان قنبريان, اله‌بخش جاوید, مارال افشاری. (1401). بررسي ميزان نیتریت و نیترات در برخی صيفي‌جات کشت شده در منطقه بسطام شهرستان شاهرود- ایران. دانش و تندرستی, 33-39. doi: 10.22100/jkh.v17i3.2704fa_IR
dc.identifier.issn1735-577X
dc.identifier.issn2345-3753
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2704
dc.identifier.urihttps://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/2704
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/934049
dc.description.abstractمقدمه: دریافت زیاد نیتریت و نیترات، سلامت انسان را تهدید مي‌کند. هدف از این مطالعه تعيين ميزان نیتریت و نیترات موجود در برخی صيفي‌جات کشت شده در منطقه بسطام شاهرود مي‌باشد. مواد و روش‌ها: مطالعه در فصل تابستان انجام گردید، پس از تقسیم منطقه، جمعاً 25 نمونه صيفي‌جات، 15 نمونه خاک و سه نمونه آب، جهت تعيين میزان نیترات و نیتریت طبق دستورالعمل استاندارد (شماره 4106) مورد سنجش قرار گرفت. نتايج: میانگین کلی میزان نیترات در خیار، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و پیاز به‌‌ترتیب برابر با 2/65±1/850، 4/25±1/642، 5/2±6/48، 5/4±8/14، 1/52±3/791 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تر حاصل شد و این میزان در مورد نیتریت به‌ترتیب برابر با 1/0±23/9، 8/0±2/7، 04/0±52/0، 05/0±9/0، 32/0±3/5 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تر به‌دست آمد که کلیه مقادیر به‌دست آمده کمتر از میزان استاندارد بود. میزان نیترات و نیتریت در خاک به‌ترتیب 2/562±68/1250 و 2/15±1/98 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن خاک گزارش شد. میزان نیترات و نیتریت در آب به‌ترتیب 2/2±68/5 و 2/0±23/0 میلی‌گرم در لیترگزارش شد. نتيجه‌گيري: با توجه به مصرف بالای سبزیجات و صيفي‌جات در فصول تابستان و بهار که فصول کوددهی گیاهان و بوته‌ها نیز مي‌باشد، توجه هر چه بیشتر مسؤلین و کشاورزان بر فرآیند کشت و کوددهی محصولات کشاورزی و همچنین پایش مکرر میزان نیتریت و نیترات در سبزیجات کشور توصیه مي‌شود.fa_IR
dc.format.extent510
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شاهرودfa_IR
dc.relation.ispartofدانش و تندرستیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2704
dc.titleبررسي ميزان نیتریت و نیترات در برخی صيفي‌جات کشت شده در منطقه بسطام شهرستان شاهرود- ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.department- مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شاهرودfa_IR
dc.contributor.department- مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.fa_IR
dc.contributor.department- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.fa_IR
dc.citation.spage33
dc.citation.epage39


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد