| dc.contributor.author | علیاکبر رودباری | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرجان قنبريان | fa_IR |
| dc.contributor.author | الهبخش جاوید | fa_IR |
| dc.contributor.author | مارال افشاری | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-09-20T20:12:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-12-11T20:12:27Z | |
| dc.date.available | 1401-09-20T20:12:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-12-11T20:12:27Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-28 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-07-06 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2021-08-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-06-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علیاکبر رودباری, مرجان قنبريان, الهبخش جاوید, مارال افشاری. (1401). بررسي ميزان نیتریت و نیترات در برخی صيفيجات کشت شده در منطقه بسطام شهرستان شاهرود- ایران. دانش و تندرستی, 33-39. doi: 10.22100/jkh.v17i3.2704 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-577X | |
| dc.identifier.issn | 2345-3753 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2704 | |
| dc.identifier.uri | https://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/2704 | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/934049 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: دریافت زیاد نیتریت و نیترات، سلامت انسان را تهدید ميکند. هدف از این مطالعه تعيين ميزان نیتریت و نیترات موجود در برخی صيفيجات کشت شده در منطقه بسطام شاهرود ميباشد.
مواد و روشها: مطالعه در فصل تابستان انجام گردید، پس از تقسیم منطقه، جمعاً 25 نمونه صيفيجات، 15 نمونه خاک و سه نمونه آب، جهت تعيين میزان نیترات و نیتریت طبق دستورالعمل استاندارد (شماره 4106) مورد سنجش قرار گرفت.
نتايج: میانگین کلی میزان نیترات در خیار، گوجه فرنگی، سیبزمینی، بادمجان و پیاز بهترتیب برابر با 2/65±1/850، 4/25±1/642، 5/2±6/48، 5/4±8/14، 1/52±3/791 میلیگرم بر کیلوگرم وزن تر حاصل شد و این میزان در مورد نیتریت بهترتیب برابر با 1/0±23/9، 8/0±2/7، 04/0±52/0، 05/0±9/0، 32/0±3/5 میلیگرم بر کیلوگرم وزن تر بهدست آمد که کلیه مقادیر بهدست آمده کمتر از میزان استاندارد بود. میزان نیترات و نیتریت در خاک بهترتیب 2/562±68/1250 و 2/15±1/98 میلیگرم بر کیلوگرم وزن خاک گزارش شد. میزان نیترات و نیتریت در آب بهترتیب 2/2±68/5 و 2/0±23/0 میلیگرم در لیترگزارش شد.
نتيجهگيري: با توجه به مصرف بالای سبزیجات و صيفيجات در فصول تابستان و بهار که فصول کوددهی گیاهان و بوتهها نیز ميباشد، توجه هر چه بیشتر مسؤلین و کشاورزان بر فرآیند کشت و کوددهی محصولات کشاورزی و همچنین پایش مکرر میزان نیتریت و نیترات در سبزیجات کشور توصیه ميشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 510 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانش و تندرستی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2704 | |
| dc.title | بررسي ميزان نیتریت و نیترات در برخی صيفيجات کشت شده در منطقه بسطام شهرستان شاهرود- ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | - مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | - مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.spage | 33 | |
| dc.citation.epage | 39 | |