• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش و تندرستی
    • دوره , شماره
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش و تندرستی
    • دوره , شماره
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسي ميزان نیتریت و نیترات در برخی صيفي‌جات کشت شده در منطقه بسطام شهرستان شاهرود- ایران

    (ندگان)پدیدآور
    علی‌اکبر رودباریمرجان قنبرياناله‌بخش جاویدمارال افشاری
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    510.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: دریافت زیاد نیتریت و نیترات، سلامت انسان را تهدید مي‌کند. هدف از این مطالعه تعيين ميزان نیتریت و نیترات موجود در برخی صيفي‌جات کشت شده در منطقه بسطام شاهرود مي‌باشد. مواد و روش‌ها: مطالعه در فصل تابستان انجام گردید، پس از تقسیم منطقه، جمعاً 25 نمونه صيفي‌جات، 15 نمونه خاک و سه نمونه آب، جهت تعيين میزان نیترات و نیتریت طبق دستورالعمل استاندارد (شماره 4106) مورد سنجش قرار گرفت. نتايج: میانگین کلی میزان نیترات در خیار، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و پیاز به‌‌ترتیب برابر با 2/65±1/850، 4/25±1/642، 5/2±6/48، 5/4±8/14، 1/52±3/791 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تر حاصل شد و این میزان در مورد نیتریت به‌ترتیب برابر با 1/0±23/9، 8/0±2/7، 04/0±52/0، 05/0±9/0، 32/0±3/5 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن تر به‌دست آمد که کلیه مقادیر به‌دست آمده کمتر از میزان استاندارد بود. میزان نیترات و نیتریت در خاک به‌ترتیب 2/562±68/1250 و 2/15±1/98 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن خاک گزارش شد. میزان نیترات و نیتریت در آب به‌ترتیب 2/2±68/5 و 2/0±23/0 میلی‌گرم در لیترگزارش شد. نتيجه‌گيري: با توجه به مصرف بالای سبزیجات و صيفي‌جات در فصول تابستان و بهار که فصول کوددهی گیاهان و بوته‌ها نیز مي‌باشد، توجه هر چه بیشتر مسؤلین و کشاورزان بر فرآیند کشت و کوددهی محصولات کشاورزی و همچنین پایش مکرر میزان نیتریت و نیترات در سبزیجات کشور توصیه مي‌شود.

    تاریخ نشر
    2022-09-28
    1401-07-06
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
    سازمان پدید آورنده
    - مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
    دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شاهرود
    - مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
    - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.

    شاپا
    1735-577X
    2345-3753
    URI
    https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2704
    https://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/2704
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/934049

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب