| dc.contributor.author | امیرحسین خزاعی | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزیتا فرامرزی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مظفر خزاعی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-09-20T20:12:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-12-11T20:12:17Z | |
| dc.date.available | 1401-09-20T20:12:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-12-11T20:12:17Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-28 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-07-06 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-01-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-10-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیرحسین خزاعی, آزیتا فرامرزی, مظفر خزاعی. (1401). خواص درمانی و کاربردی گیاه خرنوب: از دستورات طب سنتی تا یافتههای جدید. دانش و تندرستی, 18-25. doi: 10.22100/jkh.v17i3.2862 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-577X | |
| dc.identifier.issn | 2345-3753 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2862 | |
| dc.identifier.uri | https://knh.shmu.ac.ir/index.php/site/article/view/2862 | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/934044 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: خرنوب (Ceratonia siliqua L.) یک گیاه خوراکی است که بهطور وسیع در صنایع غذایی و طب سنتی استفاده میشود. این گیاه دارای خواص دارویی در درمان سرفه، برونشیت، اسهال، تصفیه خون، اشتهاآور، برطرفکننده تورم ریهها است و بهعنوان خلطآور، کاهنده کلسترول و تقویت قوای جنسی کاربرد دارد. امروزه علاوه بر تأیید کاربردهای سنتی آن، خواص درمانی جدیدی از این گیاه شناسایی و معرفی شده است. هدف مطالعه مروری حاضر، تعیین کاربردهای درمانی و خواص فارماکولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه خرنوب در طب سنتی و یافتههای جدید مطالعات تجربی بود.
مواد و روشها: این مطالعه یک مرور سیستماتیک است که بر اساس چک لیست PRISMA با کلید واژههای خرنوب | fa_IR |
| dc.format.extent | 649 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانش و تندرستی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22100/jkh.v17i3.2862 | |
| dc.title | خواص درمانی و کاربردی گیاه خرنوب: از دستورات طب سنتی تا یافتههای جدید | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | - کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، پژوهشکده فناوری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، كرمانشاه، ايران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | - مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، پژوهشکده فناوری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، كرمانشاه، ايران. | fa_IR |
| dc.citation.spage | 18 | |
| dc.citation.epage | 25 | |