| dc.contributor.author | اکبری, پریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دلیران, سیمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مفتاحزهی, اسماء | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-06-20T07:23:23Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-09-11T07:23:24Z | |
| dc.date.available | 1401-06-20T07:23:23Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-09-11T07:23:24Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, پریا, دلیران, سیمین, مفتاحزهی, اسماء. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی عصارههای اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرمتن دریایی ساحل قشم. مجله علمي شيلات ايران, 31(3), 29-38. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2386-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/929591 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به مقایسه فعالیت آنتی اکسیدان و محتوای فنلی عصاره چهار گونه نرمتن (دوکفهای صخرهای اویستر؛ Saccostrea cuculate، دوکفهای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانهای؛ Solen vagina و حلزون خوراکی؛ Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین نرمتن درساحل قشم پرداخته است. گونههای نرمتن (هرکدام 100 عدد) پس از جمعآوری، در جعبههای سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونهها بهخوبی آسیاب و عصارههای آبی، اتانولی (اتانول 90 درصد) و اتانولی: آبی (50:50) از آنها تهیه شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار محتوای فنلی (66/81 میلیگرم بر گرم عصاره)، فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (66/1722 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) و فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (33/649 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) در عصاره اتانولی حلزون خوراکی مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی به سه روش فسفومولیبدیم 66/606 میکرومول ترولکس و احیاء آهن (740 میکرومول آهن در گرم عصاره و توان احیاء کنندگی 24/1 در حلزون خوراکی دارای ماکزیمم فعالیت بود. عصارههای آبی، اتانولی و اتانولی: آبی 4 گونه نرمتن در تمامی مدلهای مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان دادند. در کل، عصاره اتانولی حلزون خوراکی بهترین فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی را نشان داد که میتواند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی برای استفاده از مواد غذایی توصیه شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 456 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | فنل | fa_IR |
| dc.subject | دو کفهای اویستر | fa_IR |
| dc.subject | دو کفهای کلم | fa_IR |
| dc.subject | ملوک | fa_IR |
| dc.subject | حلزون خوراکی | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنلی عصارههای اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرمتن دریایی ساحل قشم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 38 | |