• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 31, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 31, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنلی عصاره‌های اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرم‌تن دریایی ساحل قشم

    (ندگان)پدیدآور
    اکبری, پریادلیران, سیمینمفتاح‌زهی, اسماء
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    456.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه به مقایسه فعالیت آنتی اکسیدان و محتوای فنلی عصاره چهار گونه نرم‌‌تن (دوکفه‌ای صخره‌ای اویستر؛ Saccostrea cuculate، دوکفه‌ای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانه‌ای؛ Solen vagina و حلزون خوراکی؛ Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین نرم‌‌تن درساحل قشم پرداخته است. گونه‌های نرم‌‌تن (هرکدام 100 عدد) پس از جمع‌آوری، در جعبه‌های سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونه‌‌ها‌‌ به‌خوبی آسیاب و عصاره‌های آبی، اتانولی (اتانول 90 درصد) و اتانولی: آبی (50:50) از آنها تهیه شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار محتوای فنلی (66/81 میلی‌‌گرم بر گرم عصاره)، فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (66/1722 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) و فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (33/649 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) در عصاره اتانولی حلزون خوراکی مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی به سه روش فسفومولیبدیم 66/606 میکرومول ترولکس و احیاء آهن (740 میکرومول آهن در گرم عصاره و توان احیاء کنندگی 24/1 در حلزون خوراکی دارای ماکزیمم فعالیت بود. عصاره‌های آبی، اتانولی و اتانولی: آبی 4 گونه نرم‌‌تن در تمامی مدل‌های مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی از خود نشان دادند. در کل، عصاره اتانولی حلزون خوراکی بهترین فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و محتوای فنلی را نشان داد که می‌تواند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای استفاده از مواد غذایی توصیه شود.
    کلید واژگان
    فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی
    فنل
    دو کفه‌ای اویستر
    دو کفه‌ای کلم
    ملوک
    حلزون خوراکی
    فيزيولوژي آبزيان

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2022-09-01
    1401-06-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه دریانوردی
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2386-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/929591

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب