| dc.contributor.author | محسنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | سید حسنی, میرحامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریفیان, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنپور, سمیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-06-20T07:23:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-09-11T07:23:22Z | |
| dc.date.available | 1401-06-20T07:23:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-09-11T07:23:22Z | |
| dc.date.issued | 2022-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محسنی, محمود, سید حسنی, میرحامد, شریفیان, منصور, حسنپور, سمیه. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف روغن گیاهی کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺰیﻢهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری
(Acipenser baerii). مجله علمي شيلات ايران, 31(3), 1-16. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2501-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/929589 | |
| dc.description.abstract | تاثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن ماهی کیلکا با روغن کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) مورد بررسی قرار گرفت. 180 عدد بچه ماهی (وزن متوسط 09/2±5/22 گرم) به مدت 10 هفته با 4 جیره غذایی پروتئین و چربی (44 و 14 درصد) ((1: 100 درصد روغن ماهی (FO100)، 2: 100 درصد روغن کانولا (CO100)،3: 50 درصد روغن ماهی + 50 درصد روغن کانولا (CO50+FO50) و 4: 70 درصد روغن ماهی + 30 درصد روغن کانولا (FO100+CO30)) تغذیه شدند. میاﻧﮕﻴن شاخصهای رشد و کارایی غذا در ﺑﭽﻪﻣﺎﻫﻴان تغذیه شده با جیره های FO100 و CO100 به طور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی مخلوطی از روﻏﻦ کانولا و روغن ماهی (CO50+FO50 و FO100+CO30) کمتر بود (05/0p<). تغییر در نسبت روﻏﻦ ﻣﺎﻫﯽ و روﻏﻦ کانولا موجب تغییر معنیدار در رطوﺑﺖ، ﭼﺮﺑﯽ و خاکستر لاشه (05/0p<) شد، اما اثر معنیداری بر پروتئین لاشه نداشت (05/0p>). مقادیر آنزیم لیپاز و کیموتریپسین در ماهیان تغذیهشده با جیره CO50+FO50 به طور معنیداری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیرههای FO100و CO100 بود (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده ترکیبی از منابع روغن گیاهی و روغن جانوری به نسبت مساوی تاثیر بهتری بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای گوارشی تاسماهی سیبری در مرحله رشد دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 681 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) | fa_IR |
| dc.subject | روغن کانولا | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد و ترکیب لاشه | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف روغن گیاهی کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺰیﻢهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری
(Acipenser baerii) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | تات | fa_IR |
| dc.contributor.department | تات | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور گیلان، رشت، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 16 | |