مقاله علمی – پژوهشی: جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف روغن گیاهی کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺰیﻢهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii)
(ندگان)پدیدآور
محسنی, محمودسید حسنی, میرحامدشریفیان, منصورحسنپور, سمیهنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر جایگزینی سطوح مختلف روغن ماهی کیلکا با روغن کانولا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و آنزیمهای گوارشی بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) مورد بررسی قرار گرفت. 180 عدد بچه ماهی (وزن متوسط 09/2±5/22 گرم) به مدت 10 هفته با 4 جیره غذایی پروتئین و چربی (44 و 14 درصد) ((1: 100 درصد روغن ماهی (FO100)، 2: 100 درصد روغن کانولا (CO100)،3: 50 درصد روغن ماهی + 50 درصد روغن کانولا (CO50+FO50) و 4: 70 درصد روغن ماهی + 30 درصد روغن کانولا (FO100+CO30)) تغذیه شدند. میاﻧﮕﻴن شاخصهای رشد و کارایی غذا در ﺑﭽﻪﻣﺎﻫﻴان تغذیه شده با جیره های FO100 و CO100 به طور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی مخلوطی از روﻏﻦ کانولا و روغن ماهی (CO50+FO50 و FO100+CO30) کمتر بود (05/0p). مقادیر آنزیم لیپاز و کیموتریپسین در ماهیان تغذیهشده با جیره CO50+FO50 به طور معنیداری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیرههای FO100و CO100 بود (05/0p
کلید واژگان
تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)روغن کانولا
روغن ماهی
عملکرد رشد و ترکیب لاشه
تغذيه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2022-09-011401-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
تاتتات
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
دانشگاه پیام نور گیلان، رشت، ایران.
شاپا
1026-13542322-5998




