نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیحیایی, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorمهری, معینfa_IR
dc.date.accessioned1401-06-20T06:40:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-09-11T06:40:50Z
dc.date.available1401-06-20T06:40:39Zfa_IR
dc.date.available2022-09-11T06:40:50Z
dc.date.issued2021-08-01en_US
dc.date.issued1400-05-10fa_IR
dc.identifier.citationیحیایی, بهروز, طهماسبی, جعفر, مهری, معین. (1400). اثرات ناشی از روغن‌های حیوانی در مقایسه با روغن‌های گیاهی بر هیستوپاتولوژی و آنزیم‌های کبدی: مطالعه مداخله‌ای و تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(5), 376-387.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5425-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/928097
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات ناشی از روغن‌های حیوانی دنبه و کره در مقایسه با روغن‌های کنجد و کلزا بر روی هیستوپاتولوژی و آنزیم‌های کبدی بوده است. مواد و روش کار: این مطالعه مداخله‌ای و تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی بالغ نر و ماده در محدوده وزنی 20±200 گرم انجام شد. گروه‌های موردبررسی توسط جیره 10 و 20 درصد شامل روغن کنجد، کلزا، دنبه و کره مورد تغذیه قرار گرفتند؛ گروه شاهد بدون استفاده از روغن‌های فوق و طبق استاندارد تغذیه شد. در پایان 6 هفته تغییرات وزن، سطوح آنزیم‌های کبدی (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلانین ترانس آمیناز (ALT)) و هیستوپاتولوژی کبد موردبررسی قرار داده شد. یافته‌ها: جیره حاوی 10 درصد دنبه (5/202 گرم)، و 20 درصد کره و کنجد (75/196 گرم) باعث افزایش وزن می‌شود که در مقایسه کره و کنجد، کنجد باعث افزایش وزن بیشتری گردید (05/0˃p). روغن کره و کنجد در هر دو سطح 10 درصد و 20 درصد در جیره­ی غذایی موش‌های صحرایی نر و ماده باعث کاهش میزان ALP شده که در مقایسه کره و کنجد می‌توان گفت روغن کنجد منجر به کاهش بیشتر ALP گردید (75/226). روغن کلزا و دنبه در هر دو سطح 10 درصد و 20 درصد باعث افزایش میزان ALP می‌شود که در مقایسه کلزا و دنبه می‌توان گفت روغن کلزا باعث افزایش بیشتر ALP شد (559 میلی‌گرم). در جیره حاوی 10 درصد دنبه (75/114 میلی‌گرم) و در 20 درصد کلزا (5/139 میلی‌گرم) افزایش بیشتر ALT دیده شد. روغن‌های گیاهی کنجد و کلزا و روغن‌های کره و دنبه در جیره‌ی غذایی در سطح 10 و 20 درصد منجر به افزایش میزان AST شده که در سطح 10 درصد کره (25/211 میلی‌گرم) و در سطح 20 درصد کنجد باعث افزایش چشمگیر AST گردید (5/233 میلی‌گرم). بحث و نتیجه‌گیری: روغن‌های حیوانی در هر دو سطح چربی باعث افزایش وزن و روغن‌های گیاهی باعث کاهش وزن می‌شوند. روغن‌های گیاهی و حیوانی در هر دو سطح چربی باعث افزایش AST و همچنین روغن‌های گیاهی و روغن دنبه در هر دو سطح چربی منجر به افزایش ALT می‌شود. روغن‌های کره و کنجد در هر دو سطح باعث کاهش و روغن کلزا و دنبه در هر دو سطح باعث افزایش ALP می‌شود. بافت‌شناسی نیز بیشترین تغییرات را به ترتیب در سطح 20 درصد روغن‌های کلزا و کنجد و سپس کره نشان داد.fa_IR
dc.format.extent1268
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectآنزیم کبدیfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectروغن حیوانیfa_IR
dc.subjectروغن گیاهیfa_IR
dc.subjectبافت شناسیfa_IR
dc.titleاثرات ناشی از روغن‌های حیوانی در مقایسه با روغن‌های گیاهی بر هیستوپاتولوژی و آنزیم‌های کبدی: مطالعه مداخله‌ای و تجربیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه پزشکی واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه پزشکی واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی، گروه پزشکی، مرکز تحقیقات نانوذرات بیولوژیک در پزشکی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue5
dc.citation.spage376
dc.citation.epage387


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد