نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیغموریان خوجینی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorافتخاری, نیلوفرfa_IR
dc.contributor.authorقائدی, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorغیاثوند, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T20:19:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T20:19:36Z
dc.date.available1401-05-11T20:19:36Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T20:19:36Z
dc.date.issued2022-05-01en_US
dc.date.issued1401-02-11fa_IR
dc.identifier.citationیغموریان خوجینی, جواد, افتخاری, نیلوفر, قائدی, کامران, غیاثوند, رضا. (1401). شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 26(3), 353-369.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4502-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/925167
dc.description.abstractخلاصه سابقه و هدف: کاکائو و شکلات تلخ دارای پلی‌فنول و چندین جزء مثبت دیگر هستند و رژ‌یم غذایی حاوی مقدار متعادلی از این مواد، دارای اثرات مفیدی برای سلامتی انسان هستند. در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کاکائو و شکلات به عنوان یک ماده غذایی محبوب جهانی، خواص مثبت و سازنده آن ها در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص بیماری دیابت توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد. مواد و روش ها: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جست و جو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. نتایج: به طور کلی، شواهد حاصل از مطالعات مختلف علمی نشان­ می­دهد که مصرف متعادل و با دوز مناسب کاکائو و شکلات و به ویژه شکلات تلخ، علاوه بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری دیابت و اثرات پیش­گیری کننده ی آن، حاوی بسیاری از اثرات مثبت دیگر هم­چون افزایش پتانسیل جلوگیری از ابتلا به بیماری­های قلبی­عروقی و افزایش کارایی و توانمندی قلب و کلیه، افزایش آندروفین و رساندن آن به مغز و افزایش احساس خوشایندی و انرژی بدن، بهبود گوارش و هضم غذا و در نتیجه کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی می باشد. نتیجه گیری: مصرف شکلات به­ویژه نوع تیره آن اگر در حد مناسب باشد به سبب داشتن اجزای مفید همانند فلاوانول می­تواند دارای اثرات مثبتی بر بسیاری از فرایند های بدن و به ویژه کنترل قند خون باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری نماید.. واژگان کلیدی: شکلات، کاکائو، تغذیه، فلاوانول­ها، دیابت، سلامت بدنfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectشکلاتfa_IR
dc.subjectکاکائوfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectفلاوانول‌هاfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectسلامت بدنfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleشکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage353
dc.citation.epage369


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد