| dc.contributor.author | یغموریان خوجینی, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | افتخاری, نیلوفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائدی, کامران | fa_IR |
| dc.contributor.author | غیاثوند, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T20:19:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T20:19:36Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T20:19:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T20:19:36Z | |
| dc.date.issued | 2022-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یغموریان خوجینی, جواد, افتخاری, نیلوفر, قائدی, کامران, غیاثوند, رضا. (1401). شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 26(3), 353-369. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4502-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/925167 | |
| dc.description.abstract | خلاصه
سابقه و هدف: کاکائو و شکلات تلخ دارای پلیفنول و چندین جزء مثبت دیگر هستند و رژیم غذایی حاوی مقدار متعادلی از این مواد، دارای اثرات مفیدی برای سلامتی انسان هستند. در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کاکائو و شکلات به عنوان یک ماده غذایی محبوب جهانی، خواص مثبت و سازنده آن ها در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص بیماری دیابت توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد.
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جست و جو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است.
نتایج: به طور کلی، شواهد حاصل از مطالعات مختلف علمی نشان میدهد که مصرف متعادل و با دوز مناسب کاکائو و شکلات و به ویژه شکلات تلخ، علاوه بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری دیابت و اثرات پیشگیری کننده ی آن، حاوی بسیاری از اثرات مثبت دیگر همچون افزایش پتانسیل جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و افزایش کارایی و توانمندی قلب و کلیه، افزایش آندروفین و رساندن آن به مغز و افزایش احساس خوشایندی و انرژی بدن، بهبود گوارش و هضم غذا و در نتیجه کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی می باشد.
نتیجه گیری: مصرف شکلات بهویژه نوع تیره آن اگر در حد مناسب باشد به سبب داشتن اجزای مفید همانند فلاوانول میتواند دارای اثرات مثبتی بر بسیاری از فرایند های بدن و به ویژه کنترل قند خون باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری نماید..
واژگان کلیدی: شکلات، کاکائو، تغذیه، فلاوانولها، دیابت، سلامت بدن | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | شکلات | fa_IR |
| dc.subject | کاکائو | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | فلاوانولها | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | سلامت بدن | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروري | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 353 | |
| dc.citation.epage | 369 | |