شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت
(ندگان)پدیدآور
یغموریان خوجینی, جوادافتخاری, نیلوفرقائدی, کامرانغیاثوند, رضا
نوع مدرک
Textمروري
زبان مدرک
فارسیچکیده
خلاصه
سابقه و هدف: کاکائو و شکلات تلخ دارای پلیفنول و چندین جزء مثبت دیگر هستند و رژیم غذایی حاوی مقدار متعادلی از این مواد، دارای اثرات مفیدی برای سلامتی انسان هستند. در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کاکائو و شکلات به عنوان یک ماده غذایی محبوب جهانی، خواص مثبت و سازنده آن ها در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص بیماری دیابت توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد.
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جست و جو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است.
نتایج: به طور کلی، شواهد حاصل از مطالعات مختلف علمی نشان میدهد که مصرف متعادل و با دوز مناسب کاکائو و شکلات و به ویژه شکلات تلخ، علاوه بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری دیابت و اثرات پیشگیری کننده ی آن، حاوی بسیاری از اثرات مثبت دیگر همچون افزایش پتانسیل جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و افزایش کارایی و توانمندی قلب و کلیه، افزایش آندروفین و رساندن آن به مغز و افزایش احساس خوشایندی و انرژی بدن، بهبود گوارش و هضم غذا و در نتیجه کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی می باشد.
نتیجه گیری: مصرف شکلات بهویژه نوع تیره آن اگر در حد مناسب باشد به سبب داشتن اجزای مفید همانند فلاوانول میتواند دارای اثرات مثبتی بر بسیاری از فرایند های بدن و به ویژه کنترل قند خون باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری نماید..
واژگان کلیدی: شکلات، کاکائو، تغذیه، فلاوانولها، دیابت، سلامت بدن
کلید واژگان
شکلاتکاکائو
تغذیه
فلاوانولها
دیابت
سلامت بدن
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2022-05-011401-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانشاپا
1029-78552008-9821



