نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریفی اصل, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرومیانی, لالهfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T19:10:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T19:10:23Z
dc.date.available1401-05-11T19:10:22Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T19:10:23Z
dc.date.issued2022-07-01en_US
dc.date.issued1401-04-10fa_IR
dc.identifier.citationشریفی اصل, مهدی, رومیانی, لاله. (1401). مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک‌ Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ. مجله علمي شيلات ايران, 31(2), 63-81.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2563-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921422
dc.description.abstractدر این مطالعه در بخش اول شرایط بهینه استخراج عصاره (دماهای 50، 70 و 90 درجه سانتی‌‌گراد، مدت زمان 20، 70 و 120 دقیقه و نسبت ماده خشک به حلال 10، 20 و 30 میلی‌‌لیتر بر گرم) جلبک (Nannochloropsis oculata) مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی عصاره‌‌های جلبکی در بخش اول به‌وسیله اندازه‌‌گیری قدرت مهار رادیکال  DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) اندازه‌‌گیری شد. در بخش دوم تأثیر افزودن عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس در غلظت‌‌های 0، 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم در لیتر در کاهش فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی به روغن کبد ماهی تون زرد باله مورد بررسی قرار گرفت. تیمار زمان 120 دقیقه، درجه حرارت 70 درجه‌‌ سانتی‌‌گراد، نسبت ماده خشک به حلال 30 میلی‌‌لیتر بر گرم بالاترین بازده عصاره را از نظر مهار رادیکال‌‌های آزاد داشت. طول دوره نگهداری 56 روز بود و پارامترهای پراکسید، تیوباربیتیوریک‌‌‌‌اسید و پی-آنیسیدین در روغن ماهی تون اندازه‌‌گیری شدند. بالاترین قدرت آنتی‌‌اکسیدانی در غلظت 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر (55/0 ± 45/85 درصد) اندازه‌‌گیری شد. مقادیر شاخص پراکسید، TBA وp-anisidine  روغن ماهی تون با افزایش زمان نگهداری روندی افزایشی داشت و در روز 56 به بالاترین میزان خود رسید. تیمار شاهد، بالاترین و تیمار روغن‌‌ماهی دریافت کننده 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس کمترین سطح شاخص‌‌های اکسیدانی را داشت. با توجه به نتایج تیمارهای دریافت‌‌کننده عصاره‌‌ هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس فاکتور حفاظتی و قدرت آنتی‌‌اکسیدانی بالاتری در مقایسه BHT داشتند که نشان می‌‌دهد، عصاره جلبکی در هر سه غلظت 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر به‌خوبی می‌‌توانند جایگزین ترکیبات سنتتیک باشد.fa_IR
dc.format.extent956
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectبهینه‌‌سازیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectعصاره هیدروالکلیfa_IR
dc.subjectنانوکلروپسیسfa_IR
dc.subjectروغن ماهی تون زرد بالهfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک‌ Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی شیمی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue2
dc.citation.spage63
dc.citation.epage81


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد