| dc.contributor.author | شریفی اصل, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رومیانی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T19:10:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T19:10:23Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T19:10:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T19:10:23Z | |
| dc.date.issued | 2022-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شریفی اصل, مهدی, رومیانی, لاله. (1401). مقاله علمی – پژوهشی: کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ. مجله علمي شيلات ايران, 31(2), 63-81. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2563-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921422 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه در بخش اول شرایط بهینه استخراج عصاره (دماهای 50، 70 و 90 درجه سانتیگراد، مدت زمان 20، 70 و 120 دقیقه و نسبت ماده خشک به حلال 10، 20 و 30 میلیلیتر بر گرم) جلبک (Nannochloropsis oculata) مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای جلبکی در بخش اول بهوسیله اندازهگیری قدرت مهار رادیکال DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) اندازهگیری شد. در بخش دوم تأثیر افزودن عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس در غلظتهای 0، 350، 550 و 1000 میلیگرم در لیتر در کاهش فعالیت آنتیاکسیدانی به روغن کبد ماهی تون زرد باله مورد بررسی قرار گرفت. تیمار زمان 120 دقیقه، درجه حرارت 70 درجه سانتیگراد، نسبت ماده خشک به حلال 30 میلیلیتر بر گرم بالاترین بازده عصاره را از نظر مهار رادیکالهای آزاد داشت. طول دوره نگهداری 56 روز بود و پارامترهای پراکسید، تیوباربیتیوریکاسید و پی-آنیسیدین در روغن ماهی تون اندازهگیری شدند. بالاترین قدرت آنتیاکسیدانی در غلظت 1000 میلیگرم بر لیتر (55/0 ± 45/85 درصد) اندازهگیری شد. مقادیر شاخص پراکسید، TBA وp-anisidine روغن ماهی تون با افزایش زمان نگهداری روندی افزایشی داشت و در روز 56 به بالاترین میزان خود رسید. تیمار شاهد، بالاترین و تیمار روغنماهی دریافت کننده 1000 میلیگرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس کمترین سطح شاخصهای اکسیدانی را داشت. با توجه به نتایج تیمارهای دریافتکننده عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس فاکتور حفاظتی و قدرت آنتیاکسیدانی بالاتری در مقایسه BHT داشتند که نشان میدهد، عصاره جلبکی در هر سه غلظت 350، 550 و 1000 میلیگرم بر لیتر بهخوبی میتوانند جایگزین ترکیبات سنتتیک باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 956 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | بهینهسازی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | عصاره هیدروالکلی | fa_IR |
| dc.subject | نانوکلروپسیس | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی تون زرد باله | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی شیمی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 81 | |