• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک‌ Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ

    (ندگان)پدیدآور
    شریفی اصل, مهدیرومیانی, لاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    956.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه در بخش اول شرایط بهینه استخراج عصاره (دماهای 50، 70 و 90 درجه سانتی‌‌گراد، مدت زمان 20، 70 و 120 دقیقه و نسبت ماده خشک به حلال 10، 20 و 30 میلی‌‌لیتر بر گرم) جلبک (Nannochloropsis oculata) مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی عصاره‌‌های جلبکی در بخش اول به‌وسیله اندازه‌‌گیری قدرت مهار رادیکال  DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) اندازه‌‌گیری شد. در بخش دوم تأثیر افزودن عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس در غلظت‌‌های 0، 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم در لیتر در کاهش فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی به روغن کبد ماهی تون زرد باله مورد بررسی قرار گرفت. تیمار زمان 120 دقیقه، درجه حرارت 70 درجه‌‌ سانتی‌‌گراد، نسبت ماده خشک به حلال 30 میلی‌‌لیتر بر گرم بالاترین بازده عصاره را از نظر مهار رادیکال‌‌های آزاد داشت. طول دوره نگهداری 56 روز بود و پارامترهای پراکسید، تیوباربیتیوریک‌‌‌‌اسید و پی-آنیسیدین در روغن ماهی تون اندازه‌‌گیری شدند. بالاترین قدرت آنتی‌‌اکسیدانی در غلظت 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر (55/0 ± 45/85 درصد) اندازه‌‌گیری شد. مقادیر شاخص پراکسید، TBA وp-anisidine  روغن ماهی تون با افزایش زمان نگهداری روندی افزایشی داشت و در روز 56 به بالاترین میزان خود رسید. تیمار شاهد، بالاترین و تیمار روغن‌‌ماهی دریافت کننده 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس کمترین سطح شاخص‌‌های اکسیدانی را داشت. با توجه به نتایج تیمارهای دریافت‌‌کننده عصاره‌‌ هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس فاکتور حفاظتی و قدرت آنتی‌‌اکسیدانی بالاتری در مقایسه BHT داشتند که نشان می‌‌دهد، عصاره جلبکی در هر سه غلظت 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر به‌خوبی می‌‌توانند جایگزین ترکیبات سنتتیک باشد.
    کلید واژگان
    بهینه‌‌سازی
    فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی
    عصاره هیدروالکلی
    نانوکلروپسیس
    روغن ماهی تون زرد باله
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-07-01
    1401-04-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی شیمی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2563-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/921422

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب