نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنباتی سوها, لیلیfa_IR
dc.contributor.authorآل ابراهیم, محدتقیfa_IR
dc.contributor.authorحبیبی ینگجه, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorفیض پور, سولمازfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T19:00:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T19:00:58Z
dc.date.available1401-05-11T19:00:58Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T19:00:58Z
dc.date.issued2022-01-01en_US
dc.date.issued1400-10-11fa_IR
dc.identifier.citationنباتی سوها, لیلی, آل ابراهیم, محدتقی, حبیبی ینگجه, عزیز, فیض پور, سولماز. (1400). سنتز سبز نانوذرات کیتوزان با استفاده از عصاره ی آبی اندام‌های هوایی گیاه تلخه (Acroptilon repens L.). مجله علوم پزشکی رازی, 28(11), 35-47.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-6350-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920988
dc.description.abstractزمینه و هدف: علم و فناوری نانو تولید ماده در ابعاد نانومتری است که اخیراً مورد توجه بسیاری از محققان در زمینه­های پزشکی، کشاورزی و صنعت قرار گرفته است. در میان روش­های سنتز نانوذرات کیتوزان، سنتز سبز با استفاده از عصاره­های گیاهی سودمندتر از دیگر روش­ها است. هدف از انجام این پژوهش توسعه یک روش سبز با استفاده از عصاره­ی اندام­های هوایی گیاه تلخه جهت تهیه و تولید نانوذرات کیتوزان می‌باشد. روش کار: در این پژوهش، نانوذرات کیتوزان در یک فرآیند به وسیله­ی عصاره اندام­های هوایی گیاه تلخه (Acroptilon repens L.) که دارای ترکیبات فنولی است سنتز می­شوند. عصاره گیاه با روش ماسراسیون (خیساندن) به دست آمد. برای تهیه­ی نانوذرات کیتوزان با عصاره­ی تلخه از روش ژل شدن یونی استفاده شد. یافته­‌ها: نمونه­های به دست آمده توسط آنالیزهای توزین حرارتی (TGA)، طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)، پراش اشعه­ی ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در آنالیز طیف سنجی وجود پیک در محدوده­ی حدود 700 نانومتر، حاکی از سنتز زیستی این نانوذرات با عصاره گیاه تلخه می­باشد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده به روش زیستی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد و مشخص گردید که شکل نانوذرات تولید شده تقریباً کروی با میانگین اندازه حدود 33 تا 76 نانومتر است. همچنین نتایج آنالیز پراش اشعه ایکس، نانو کریستال­های سنتز شده به وسیله عصاره­ی گیاه تلخه را نشان داد. نتیجه‌­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می­توان گفت که ترکیبات پلی فنولی موجود در عصاره گیاه تلخه به عنوان عامل کاهنده عمل کرده، همچنین به عنوان عامل کمپلکس کننده هم موجب سنتز نانوذرات کیتوزان و هم موجب پایداری آن­ها می­شوند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفناوری نانوfa_IR
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectبیوسنتزfa_IR
dc.subjectعصاره ی آبیfa_IR
dc.subjectعلف هرز تلخهfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleسنتز سبز نانوذرات کیتوزان با استفاده از عصاره ی آبی اندام‌های هوایی گیاه تلخه (Acroptilon repens L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue11
dc.citation.spage35
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد