• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 28, شماره 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 28, شماره 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنتز سبز نانوذرات کیتوزان با استفاده از عصاره ی آبی اندام‌های هوایی گیاه تلخه (Acroptilon repens L.)

    (ندگان)پدیدآور
    نباتی سوها, لیلیآل ابراهیم, محدتقیحبیبی ینگجه, عزیزفیض پور, سولماز
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: علم و فناوری نانو تولید ماده در ابعاد نانومتری است که اخیراً مورد توجه بسیاری از محققان در زمینه­های پزشکی، کشاورزی و صنعت قرار گرفته است. در میان روش­های سنتز نانوذرات کیتوزان، سنتز سبز با استفاده از عصاره­های گیاهی سودمندتر از دیگر روش­ها است. هدف از انجام این پژوهش توسعه یک روش سبز با استفاده از عصاره­ی اندام­های هوایی گیاه تلخه جهت تهیه و تولید نانوذرات کیتوزان می‌باشد. روش کار: در این پژوهش، نانوذرات کیتوزان در یک فرآیند به وسیله­ی عصاره اندام­های هوایی گیاه تلخه (Acroptilon repens L.) که دارای ترکیبات فنولی است سنتز می­شوند. عصاره گیاه با روش ماسراسیون (خیساندن) به دست آمد. برای تهیه­ی نانوذرات کیتوزان با عصاره­ی تلخه از روش ژل شدن یونی استفاده شد. یافته­‌ها: نمونه­های به دست آمده توسط آنالیزهای توزین حرارتی (TGA)، طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)، پراش اشعه­ی ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در آنالیز طیف سنجی وجود پیک در محدوده­ی حدود 700 نانومتر، حاکی از سنتز زیستی این نانوذرات با عصاره گیاه تلخه می­باشد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده به روش زیستی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد و مشخص گردید که شکل نانوذرات تولید شده تقریباً کروی با میانگین اندازه حدود 33 تا 76 نانومتر است. همچنین نتایج آنالیز پراش اشعه ایکس، نانو کریستال­های سنتز شده به وسیله عصاره­ی گیاه تلخه را نشان داد. نتیجه‌­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می­توان گفت که ترکیبات پلی فنولی موجود در عصاره گیاه تلخه به عنوان عامل کاهنده عمل کرده، همچنین به عنوان عامل کمپلکس کننده هم موجب سنتز نانوذرات کیتوزان و هم موجب پایداری آن­ها می­شوند.
    کلید واژگان
    فناوری نانو
    کیتوزان
    بیوسنتز
    عصاره ی آبی
    علف هرز تلخه
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2022-01-01
    1400-10-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    استاد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    استاد، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6350-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920988

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب