| dc.contributor.author | رضوی, نیلوفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده نوایی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکری, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | معظمی, بابک | fa_IR |
| dc.contributor.author | قدیمی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-05-11T18:55:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-08-02T18:55:56Z | |
| dc.date.available | 1401-05-11T18:55:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-08-02T18:55:56Z | |
| dc.date.issued | 2022-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضوی, نیلوفر, علیزاده نوایی, رضا, شکری, جواد, معظمی, بابک, قدیمی, رضا. (1400). تاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتال. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 24(1), 274-284. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-10759-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920685 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در بین زنان و مردان در دنیا می باشد. در بین عوامل خطر سرطان کولورکتال، عوامل تغذیهای از جمله مهمترین و قابل پیشگیریترین عوامل خطر محسوب می شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک و نیز شواهد آزمایشگاهی به بررسی اثرات مصرف امگا-3 در پیشگیری از سرطان کولورکتال پرداخته اند که با توجه به برخی نتایج متفاوت، مطالعه حاضر به بررسی اثر این ماده مغذی بر روی سرطان کولورکتال می پردازد.
مواد و روشها: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات واجد شرایط با استفاده از کلید واژه های Colorectal cancer or colon cancer، Omega 3 fatty acids، fish oil،n-3 PUFAs و ω-3 در پایگاه های اطلاعاتی ISI، Pubmed، Scopus، Proquest و Embase از سال 1993 تا پایان 2017 با محدودیت زبان انگلیسی با دقت و به طور مستقل توسط دو نفر از محققین جستجو شدند و اختصارات RR، OR و HR با محدوده اطمینان 95% استخراج شدند و بر اساس مدل اثر تصادفی تحت آنالیز آماری قرار گرفتند.
یافتهها: از میان 6554 مقاله، در نهایت 15 پژوهش کوهورت آیندهنگر وارد مطالعه شد. با وجود پایینتر بودن میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در هر دو جنس (0/394=p، 1/06-0/85 :95% CI، 0/95:RR) و همچنین جمعیت مردان (0/395=p، 1/09-0/79 :95% CI، 0/93:RR) و زنانی (0/583=p، 1/17-0/74 :95% CI، 0/93:RR) که امگا-3 مصرف میکردند، تفاوت آماری معنی داری با افراد غیر مصرف کننده نداشتند.
نتیجهگیری: یافته های این مطالعه نشان داد که ارتباط معنیداری میان مصرف امگا-3 و نیز ساب تایپ های آن با میزان ابتلا به سرطان کولورکتال وجود نداشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 552 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | کولورکتال | fa_IR |
| dc.subject | سرطان | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.subject | امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی. | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2. مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش، پژوهشکده بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3. مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 4. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 274 | |
| dc.citation.epage | 284 | |