نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضوی, نیلوفرfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده نوایی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorشکری, جوادfa_IR
dc.contributor.authorمعظمی, بابکfa_IR
dc.contributor.authorقدیمی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T18:55:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T18:55:56Z
dc.date.available1401-05-11T18:55:56Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T18:55:56Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationرضوی, نیلوفر, علیزاده نوایی, رضا, شکری, جواد, معظمی, بابک, قدیمی, رضا. (1400). تاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتال. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 24(1), 274-284.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-10759-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920685
dc.description.abstractسابقه و هدف: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در بین زنان و مردان در دنیا می ‌باشد. در بین عوامل خطر سرطان کولورکتال، عوامل تغذیه‌ای از جمله مهم‌ترین و قابل پیشگیری‌ترین عوامل خطر محسوب می ‌شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک و نیز شواهد آزمایشگاهی به بررسی اثرات مصرف امگا-3 در پیشگیری از سرطان کولورکتال پرداخته اند که با توجه به برخی نتایج متفاوت، مطالعه حاضر به بررسی اثر این ماده مغذی بر روی سرطان کولورکتال می پردازد. مواد و روش‌­ها: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات واجد شرایط با استفاده از کلید واژه های Colorectal cancer or colon cancer، Omega 3 fatty acids، fish oil،n-3 PUFAs  و ω-3 در پایگاه ‌های اطلاعاتی ISI، Pubmed، Scopus، Proquest و Embase از سال 1993 تا پایان 2017 با محدودیت زبان انگلیسی با دقت و به طور مستقل توسط دو نفر از محققین جستجو شدند و اختصارات RR، OR و HR با محدوده اطمینان 95% استخراج شدند و بر اساس مدل اثر تصادفی تحت آنالیز آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: از میان 6554 مقاله، در نهایت 15 پژوهش کوهورت آینده‌نگر وارد مطالعه شد. با وجود پایین‌تر بودن میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در هر دو جنس (0/394=p، 1/06-0/85 :95% CI، 0/95:RR) و همچنین جمعیت مردان (0/395=p، 1/09-0/79 :95% CI، 0/93:RR) و زنانی (0/583=p، 1/17-0/74 :95% CI، 0/93:RR) که امگا-3 مصرف می‌کردند، تفاوت آماری معنی داری با افراد غیر مصرف کننده نداشتند. نتیجه‌گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که ارتباط معنی‌داری میان مصرف امگا-3 و نیز ساب‌ تایپ‌ های آن با میزان ابتلا به سرطان کولورکتال وجود نداشت.fa_IR
dc.format.extent552
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکولورکتالfa_IR
dc.subjectسرطانfa_IR
dc.subjectاسیدهای چربfa_IR
dc.subjectامگا-3fa_IR
dc.subjectروغن ماهی.fa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.department1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2. مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش، پژوهشکده بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.department3. مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department4. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage274
dc.citation.epage284


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد