• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 24, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 24, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتال

    (ندگان)پدیدآور
    رضوی, نیلوفرعلیزاده نوایی, رضاشکری, جوادمعظمی, بابکقدیمی, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    552.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در بین زنان و مردان در دنیا می ‌باشد. در بین عوامل خطر سرطان کولورکتال، عوامل تغذیه‌ای از جمله مهم‌ترین و قابل پیشگیری‌ترین عوامل خطر محسوب می ‌شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک و نیز شواهد آزمایشگاهی به بررسی اثرات مصرف امگا-3 در پیشگیری از سرطان کولورکتال پرداخته اند که با توجه به برخی نتایج متفاوت، مطالعه حاضر به بررسی اثر این ماده مغذی بر روی سرطان کولورکتال می پردازد. مواد و روش‌­ها: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات واجد شرایط با استفاده از کلید واژه های Colorectal cancer or colon cancer، Omega 3 fatty acids، fish oil،n-3 PUFAs  و ω-3 در پایگاه ‌های اطلاعاتی ISI، Pubmed، Scopus، Proquest و Embase از سال 1993 تا پایان 2017 با محدودیت زبان انگلیسی با دقت و به طور مستقل توسط دو نفر از محققین جستجو شدند و اختصارات RR، OR و HR با محدوده اطمینان 95% استخراج شدند و بر اساس مدل اثر تصادفی تحت آنالیز آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: از میان 6554 مقاله، در نهایت 15 پژوهش کوهورت آینده‌نگر وارد مطالعه شد. با وجود پایین‌تر بودن میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در هر دو جنس (0/394=p، 1/06-0/85 :95% CI، 0/95:RR) و همچنین جمعیت مردان (0/395=p، 1/09-0/79 :95% CI، 0/93:RR) و زنانی (0/583=p، 1/17-0/74 :95% CI، 0/93:RR) که امگا-3 مصرف می‌کردند، تفاوت آماری معنی داری با افراد غیر مصرف کننده نداشتند. نتیجه‌گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که ارتباط معنی‌داری میان مصرف امگا-3 و نیز ساب‌ تایپ‌ های آن با میزان ابتلا به سرطان کولورکتال وجود نداشت.
    کلید واژگان
    کولورکتال
    سرطان
    اسیدهای چرب
    امگا-3
    روغن ماهی.
    تغذیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2022-03-01
    1400-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
    2. مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش، پژوهشکده بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    3. مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
    1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
    4. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-10759-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/920685

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب