تاثیر مصرف امگا-3 بر روی سرطان کولورکتال
(ندگان)پدیدآور
رضوی, نیلوفرعلیزاده نوایی, رضاشکری, جوادمعظمی, بابکقدیمی, رضانوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در بین زنان و مردان در دنیا می باشد. در بین عوامل خطر سرطان کولورکتال، عوامل تغذیهای از جمله مهمترین و قابل پیشگیریترین عوامل خطر محسوب می شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک و نیز شواهد آزمایشگاهی به بررسی اثرات مصرف امگا-3 در پیشگیری از سرطان کولورکتال پرداخته اند که با توجه به برخی نتایج متفاوت، مطالعه حاضر به بررسی اثر این ماده مغذی بر روی سرطان کولورکتال می پردازد.
مواد و روشها: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات واجد شرایط با استفاده از کلید واژه های Colorectal cancer or colon cancer، Omega 3 fatty acids، fish oil،n-3 PUFAs و ω-3 در پایگاه های اطلاعاتی ISI، Pubmed، Scopus، Proquest و Embase از سال 1993 تا پایان 2017 با محدودیت زبان انگلیسی با دقت و به طور مستقل توسط دو نفر از محققین جستجو شدند و اختصارات RR، OR و HR با محدوده اطمینان 95% استخراج شدند و بر اساس مدل اثر تصادفی تحت آنالیز آماری قرار گرفتند.
یافتهها: از میان 6554 مقاله، در نهایت 15 پژوهش کوهورت آیندهنگر وارد مطالعه شد. با وجود پایینتر بودن میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در هر دو جنس (0/394=p، 1/06-0/85 :95% CI، 0/95:RR) و همچنین جمعیت مردان (0/395=p، 1/09-0/79 :95% CI، 0/93:RR) و زنانی (0/583=p، 1/17-0/74 :95% CI، 0/93:RR) که امگا-3 مصرف میکردند، تفاوت آماری معنی داری با افراد غیر مصرف کننده نداشتند.
نتیجهگیری: یافته های این مطالعه نشان داد که ارتباط معنیداری میان مصرف امگا-3 و نیز ساب تایپ های آن با میزان ابتلا به سرطان کولورکتال وجود نداشت.
کلید واژگان
کولورکتالسرطان
اسیدهای چرب
امگا-3
روغن ماهی.
تغذیه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-03-011400-12-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران2. مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش، پژوهشکده بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
3. مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
1. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
4. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
شاپا
1561-41072251-7170




