نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, حاتمfa_IR
dc.contributor.authorحاتمی نعمتی, حمیراfa_IR
dc.contributor.authorعلی همتی, علی رضاfa_IR
dc.contributor.authorبانان خجسته, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorفتحی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1401-05-11T18:05:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-08-02T18:05:06Z
dc.date.available1401-05-11T18:05:05Zfa_IR
dc.date.available2022-08-02T18:05:06Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, حاتم, حاتمی نعمتی, حمیرا, علی همتی, علی رضا, بانان خجسته, سید مهدی, فتحی, فاطمه. (1400). اثر بهبوددهنده روغن کنجد بر استرس اکسیداتیو هیپوکامپ موش صحرایی نر ناشی از استرپتوزوتوسین. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(12), 943-952.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5695-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/918087
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو در پاتونژنز بیماری آلزایمر نقش دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات آنتی­اکسیدانی روغن کنجد بر روی پارامترهای استرس اکسیداتیو، ناشی از تجویز استرپنوزتوسین در موش‌های صحرایی نر بود.  مواد و روش­ کار: این مطالعه تجربی مداخله­ای بر روی پنج گروه 7‎ تایی از موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار (250-270 گرم) اجرا شد که شامل: گروه کنترل که هیچ دارویی دریافت نکرد، گروه شاهد که 5 میکرولیتر سالین در بطن­های جانبی مغز را به مدت 7­روز دریافت کردند، گروه استرپتوزتوسین که 5 میکرولیتر استرپتوزتوسین با دوز 5/1 میلی­گرم بر کیلوگرم در بطن­های جانبی را به مدت 7­روز دریافت کردند و دو گروه­ استرپتوزتوسین+ روغن کنجد که ابتدا با تزریق داخل صفاقی دوز 5 میلی­لیتر بر کیلوگرم روغن کنجد در دو دوره 7 و 28 روزه پیش­تیمار شدند و سپس استرپتوزتوسین را دریافت ­کردند. 48 ساعت بعد از آخرین تزریق دارویی در گروه‌های آزمایشی، جدا کردن هیپوکامپ مغز رت­ها و هموژنیزاسیون آن صورت گرفت. فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسیددسموتاز، کاتالاز و مقدار تام گلوتاتیون بافت هیپوکامپ با استفاده از کیت‌های ویژه اندازه­گیری شد. تجزیه‌وتحلیل داده­ها به روش آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام شد. یافته‌ها: فعالیت آنزیم­های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و نیز مقدار تام گلوتاتیون بافت هیپوکامپ مغز رت­های تحت تیمار با استرپتوزتوسین، نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرد (05/­0P­<­). پیش تیمار 28 روزه با روغن کنجد موجب بهبود فعالیت آنزیم­های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و همچنین مقدار تام گلوتاتیون هیپوکامپ در گروه اسپترپتوزتوسین­+ روغن کنجد نسبت به گروه استرپتوزتوسین به مقادیر طبیعی شد (05/­0P­<). بحث و نتیجه‌گیری: تغذیه با روغن کنجد از طریق تعدیل پارامترهای استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ، ممکن است از کاهش بیش‌ازحد آنزیم­های آنتی­اکسیدانی در افراد مبتلا و مستعد به آلزایمر پیشگیری ­کند.  fa_IR
dc.format.extent644
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسترپتوزتوسینfa_IR
dc.subjectروغن کنجدfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectهیپوکامپfa_IR
dc.subjectعلوم اعصابfa_IR
dc.titleاثر بهبوددهنده روغن کنجد بر استرس اکسیداتیو هیپوکامپ موش صحرایی نر ناشی از استرپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم پایه ، دانشگاه فرهنگیان، تهران ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بافت شناسی و جنین شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue12
dc.citation.spage943
dc.citation.epage952


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد