نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورتقی, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorفلاح مدواری, روح الهfa_IR
dc.contributor.authorپورتقی, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorصادقی علوی, حامدfa_IR
dc.contributor.authorجعفری ندوشن, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1401-04-10T21:07:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-07-01T21:07:47Z
dc.date.available1401-04-10T21:07:46Zfa_IR
dc.date.available2022-07-01T21:07:47Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationپورتقی, غلامحسین, فلاح مدواری, روح اله, پورتقی, فریده, صادقی علوی, حامد, جعفری ندوشن, مهدی. (1400). ارزیابی انرژی دریافتی و ظرفیت کار فیزیکی پرسنل نیروهای مسلح در طی دوره آموزش نظامی. مجله طب نظامی, 23(12), 933-943. doi: 10.30491/JMM.23.12.933fa_IR
dc.identifier.issn1735-1537
dc.identifier.issn1735-7667
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30491/JMM.23.12.933
dc.identifier.urihttp://militarymedj.ir/article-1-3136-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/911104
dc.description.abstractزمینه و هدف: تناسب افراد با کار از مهمترین اهداف ارگونومی می‌باشد تا فرد در محیط کاری متناسب با انرژی خود فعالیت نماید. از جمله مهمترین عوامل موثر بر عملکرد جسمانی و شناختی افراد، رژیم غذایی و تغذیه می‌باشد. بنابراین برآورد میزان انرژی دریافتی افراد و بهبود خدمات تغذیه در عملکرد افراد موثر خواهد بود. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی انرژی دریافتی افراد نظامی در طی دوره آموزشی و تعیین اثر دوره آموزشی بر ظرفیت کار فیزیکی آنان می‌باشد. روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی می‌باشد. در این مطالعه تعداد 150 نفر از کارکنان مرد رسته‌های پیاده ارتش و سپاه شامل سرباز و رسمی مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی انرژی دریافتی از طریق نرم‌افزار تخصصی آنالیز جیره‌های غذایی Nutrition4 انجام شد. همچنین اندازه‌گیری ظرفیت کار جسمانی در ابتدا و انتهای دوره آموزشی با استفاده از دستگاه تردمیل انجام شد. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان انرژی دریافتی افراد نظامی رسته پیاده از طریق مواد غذایی 3252 کیلوکالری می‌باشد که این مقدار کمتر از میزان موردنیاز کارکنان به منظور انجام فعالیت‌های جسمانی تعیین‌شده برای آنان می­باشد. همچنین مشخص شد ظرفیت کار جسمانی و حداکثر توان هوازی کارکنان در طی این دوره آموزشی افزایش پیدا کرده است (P<0.05). ارزیابی مقادیر اندازه‌گیری شده ضربان قلب (قبل و بعد از تست) در ابتدا و پایان دوره آموزشی نشان داد، تعداد ضربان قلب افراد در پایان دوره آموزشی به طور معناداری کاهش پیدا کرده است (P<0.05). نتیجه‌گیری: با افزایش انرژی دریافتی از طریق مواد غذایی می‌توان علاوه­بر تأمین نیازهای اولیه افراد نظامی، توانایی لازم جهت انجام فعالیت‌های رزمی را در آنان افزایش داد. همچنین با توجه به اینکه طبق نتایج به­دست آمده با افزایش سن توان هوازی افراد کاهش پیدا می‌کند می‌بایست در مورد شدت فعالیت‌های جسمانی افراد تحصیل‌کرده که سن آن‌ها بالا می‌باشد بازبینی صورت گیرد تا از خستگی و احتمال کاهش شاخص توده جسمانی جلوگیری به عمل آید.fa_IR
dc.format.extent981
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بقیه اللهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله طب نظامیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30491/JMM.23.12.933
dc.subjectظرفیت کار فیزیکیfa_IR
dc.subjectتوان هوازیfa_IR
dc.subjectانرژی دریافتیfa_IR
dc.subjectنیروهای مسلحfa_IR
dc.subjectآموزش نظامی.fa_IR
dc.subjectطب نظامیfa_IR
dc.titleارزیابی انرژی دریافتی و ظرفیت کار فیزیکی پرسنل نیروهای مسلح در طی دوره آموزش نظامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue12
dc.citation.spage933
dc.citation.epage943


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد