نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزمانی فر, پانته آfa_IR
dc.contributor.authorصفری, معینfa_IR
dc.date.accessioned1401-04-10T20:08:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-07-01T20:08:02Z
dc.date.available1401-04-10T20:08:01Zfa_IR
dc.date.available2022-07-01T20:08:02Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationزمانی فر, پانته آ, صفری, معین. (1400). بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی و استونی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(11), 864-876.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4904-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/908646
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف:  پیدایش مقاومت آنتی بیوتیکی، تلاش برای دستیابی به ترکیبات دارویی جدید را مورد توجه قرار داده است. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسم­هایی متفاوت از آنتی بیوتیک­ها، باکتری­ها را حذف می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی گیاهان دارویی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهی می باشد. مواد و روش‌ کار: میکروارگانیسم های مورد استفاده در این پژوهش از مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های ایران تهیه شد. برای تهیه عصاره از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) از روش روش براث میکرودیلوشن استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عصاره متانولی هر دو گیاه اسپند و استوقدوس دارای فعالیت ضد باکتریایی می باشند در حالیکه، از بین عصاره استونی تنها عصاره استونی اسپند اثر ضدباکتریایی داشت. بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی اسپند بود، به این ترتیب که قطر هاله عدم رشد حاصل از تأثیر این عصاره بر روی باکتری­های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس به اندازه 33/34 میلی­متر بود. نتایج نشان داد که هر دو عصاره متانولی دارای اثرات ضد قارچی می باشند. حداقل غلظت کشندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها 1000 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به تحقیق حاضر مشخص شد که عصاره ی متانولی اسپند و استوقدوس دارای اثر ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل توجه ای علیه باکتری­های بیماریزا و قارچ بیماریزای کاندیدا آلبیکنز می باشد، لذا این عصاره می تواند به عنوان یک فرآورده گیاهی طبیعی جهت کنترل عفونت های باکتریایی و قارچی مد نظر قرارگیرد.fa_IR
dc.format.extent650
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectضدمیکروبیfa_IR
dc.subjectاسپندfa_IR
dc.subjectاستوقدوسfa_IR
dc.subjectانتشار در دیسکfa_IR
dc.subjectبراث میکرودیلوشنfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی و استونی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی-واحد ورامین، ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم پایه-گروه زیست شناسی-دانشگاه ایلام (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue11
dc.citation.spage864
dc.citation.epage876


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد