• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 32, شماره 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 32, شماره 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی و استونی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    زمانی فر, پانته آصفری, معین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    650.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف:  پیدایش مقاومت آنتی بیوتیکی، تلاش برای دستیابی به ترکیبات دارویی جدید را مورد توجه قرار داده است. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسم­هایی متفاوت از آنتی بیوتیک­ها، باکتری­ها را حذف می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی گیاهان دارویی اسپند و استوقدوس بر علیه برخی از میکروارگانیسم های بیماری زای انسانی در شرایط آزمایشگاهی می باشد. مواد و روش‌ کار: میکروارگانیسم های مورد استفاده در این پژوهش از مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های ایران تهیه شد. برای تهیه عصاره از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) از روش روش براث میکرودیلوشن استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عصاره متانولی هر دو گیاه اسپند و استوقدوس دارای فعالیت ضد باکتریایی می باشند در حالیکه، از بین عصاره استونی تنها عصاره استونی اسپند اثر ضدباکتریایی داشت. بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی اسپند بود، به این ترتیب که قطر هاله عدم رشد حاصل از تأثیر این عصاره بر روی باکتری­های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس به اندازه 33/34 میلی­متر بود. نتایج نشان داد که هر دو عصاره متانولی دارای اثرات ضد قارچی می باشند. حداقل غلظت کشندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها 1000 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به تحقیق حاضر مشخص شد که عصاره ی متانولی اسپند و استوقدوس دارای اثر ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل توجه ای علیه باکتری­های بیماریزا و قارچ بیماریزای کاندیدا آلبیکنز می باشد، لذا این عصاره می تواند به عنوان یک فرآورده گیاهی طبیعی جهت کنترل عفونت های باکتریایی و قارچی مد نظر قرارگیرد.
    کلید واژگان
    ضدمیکروبی
    اسپند
    استوقدوس
    انتشار در دیسک
    براث میکرودیلوشن
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2022-03-01
    1400-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی-واحد ورامین، ورامین، ایران
    دانشکده علوم پایه-گروه زیست شناسی-دانشگاه ایلام (نویسنده مسئول)

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4904-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/908646

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب