| dc.contributor.author | علی مرادی, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | متین همایی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحمتی احمدآباد, صالح | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-01-30T20:21:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-04-19T20:21:39Z | |
| dc.date.available | 1401-01-30T20:21:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-04-19T20:21:39Z | |
| dc.date.issued | 2022-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علی مرادی, آرش, متین همایی, حسن, رحمتی احمدآباد, صالح. (1400). بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رتهای نر مبتلا به دیابت نوع 2. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 26(1), 47-54. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4536-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/901624 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همهگیرشدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری، بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رتهای نر دیابتی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری 40 درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروههای دیگر غذای استاندارد موردنیاز خود را بهصورت آزادانه بهمدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترنبلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما موردارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یکطرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ.
نتایج: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنیداری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنیدار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (0/001=P). همچنین کاهش معنیدار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (0/001=P).
نتیجهگیری: محدودیت کالری احتمالاً ازطریق تأثیر بر پروتئینهای پوشاننده قطرات چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی میتواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 370 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | محدودیت کالری | fa_IR |
| dc.subject | پریلیپین 5 | fa_IR |
| dc.subject | تریگلیسیرید لیپاز چربی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به انسولین | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رتهای نر مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 54 | |