نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلی مرادی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorمتین همایی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorرحمتی احمدآباد, صالحfa_IR
dc.date.accessioned1401-01-30T20:21:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-04-19T20:21:39Z
dc.date.available1401-01-30T20:21:39Zfa_IR
dc.date.available2022-04-19T20:21:39Z
dc.date.issued2022-01-01en_US
dc.date.issued1400-10-11fa_IR
dc.identifier.citationعلی مرادی, آرش, متین همایی, حسن, رحمتی احمدآباد, صالح. (1400). بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر مبتلا به دیابت نوع 2. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 26(1), 47-54.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4536-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/901624
dc.description.abstractسابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همه‌گیرشدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری، بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر دیابتی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری 40 درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروه‌های دیگر غذای استاندارد مورد‌نیاز خود را به‌صورت آزادانه به‌مدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترن‌بلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما موردارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یک‌طرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ. نتایج: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنی‌داری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی‌دار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (0/001=P). همچنین کاهش معنی‌دار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (0/001=P). نتیجه‌گیری: محدودیت کالری احتمالاً ازطریق تأثیر بر پروتئین‌های پوشاننده قطرات چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی می‌تواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.fa_IR
dc.format.extent370
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectمحدودیت کالریfa_IR
dc.subjectپری‌لیپین 5fa_IR
dc.subjectتری‌گلیسیرید لیپاز چربیfa_IR
dc.subjectمقاومت به انسولینfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue1
dc.citation.spage47
dc.citation.epage54


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد