بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رتهای نر مبتلا به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
علی مرادی, آرشمتین همایی, حسنرحمتی احمدآباد, صالحنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همهگیرشدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری، بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رتهای نر دیابتی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری 40 درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروههای دیگر غذای استاندارد موردنیاز خود را بهصورت آزادانه بهمدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترنبلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما موردارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یکطرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ.
نتایج: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنیداری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنیدار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (0/001=P). همچنین کاهش معنیدار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (0/001=P).
نتیجهگیری: محدودیت کالری احتمالاً ازطریق تأثیر بر پروتئینهای پوشاننده قطرات چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی میتواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
کلید واژگان
محدودیت کالریپریلیپین 5
تریگلیسیرید لیپاز چربی
مقاومت به انسولین
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-01-011400-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی کاشانسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانگروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
1029-78552008-9821




