• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 26, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 26, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری بر میزان PLIN5 و ATGL بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر مبتلا به دیابت نوع 2

    (ندگان)پدیدآور
    علی مرادی, آرشمتین همایی, حسنرحمتی احمدآباد, صالح
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    370.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: ارتباط نزدیکی بین مصرف غذاهای چرب، همه‌گیرشدن چاقی و دیابت نوع 2 وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته محدودیت کالری، بر (PLIN5) Perilipins 5 و ATGL (Adipose triglyceride lipase) بافت چرب احشایی و مقاومت به انسولین رت‌های نر دیابتی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر در سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و گروه دیابتی با محدودیت کالریک تقسیم شدند. در گروه محدودیت کالری 40 درصد از کالری دریافتی محدود شد و گروه‌های دیگر غذای استاندارد مورد‌نیاز خود را به‌صورت آزادانه به‌مدت 8 هفته دریافت کردند. بیان نسبی پروتئین PLIN5 و ATGL با تکنیک وسترن‌بلات و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما موردارزیابی قرار گرفت. ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ با ﺍﺳﺘﻔﺎﺩ ﺍﺯ ﺁﺯﻣﻮن ﺁﻣﺎری تحلیل واریانس یک‌طرفه ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥ تعقیبی توکی ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺷﺪﻧﺪ. نتایج: در مقایسه بیان پروتئین PLIN5 و ATGL تفاوت معنی‌داری بین میانگین سه گروه نشان داده شد. نتایج آزمون تعقیبی بیانگر افزایش معنی‌دار PLIN5 و ATGL در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل سالم و دیابتی بود (0/001=P). همچنین کاهش معنی‌دار انسولین و گلوکز در گروه محدودیت کالری نسبت به گروه کنترل دیابتی وجود داشت (0/001=P). نتیجه‌گیری: محدودیت کالری احتمالاً ازطریق تأثیر بر پروتئین‌های پوشاننده قطرات چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی می‌تواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
    کلید واژگان
    محدودیت کالری
    پری‌لیپین 5
    تری‌گلیسیرید لیپاز چربی
    مقاومت به انسولین
    عمومى

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2022-01-01
    1400-10-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4536-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/901624

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب