| dc.contributor.author | ببری, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | زند, نازنین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-01-30T19:16:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-04-19T19:16:54Z | |
| dc.date.available | 1401-01-30T19:16:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-04-19T19:16:54Z | |
| dc.date.issued | 2021-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ببری, مرضیه, زند, نازنین. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتریهای هوازی و بیهوازی و خواص کیفی ماهی قزلآلای رنگین کمان تازه. مجله علمي شيلات ايران, 30(6), 63-82. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2520-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898826 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسیدکربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بستهبندی معمولی، در 3 نوع پوشش قابل انعطاف 4 لایه همراه با اسانس رازیانه برای افزایش زمان ماندگاری ماهی قزلآلا تازه در شرایط دمایی یخچال 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. بستهبندی بدون تزریق گاز و اسانس با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبات گازی شامل 1) 25 درصد N2 + 75 درصد CO2، 2) 75 درصد N2 + 25 درصد CO2، 3) 48 درصد N2 + 48 درصد CO2 +4 درصد O2 و 4) تحت خلأ، به همراه تزریق اسانس رازیانه یا بدون اسانس به میزان 2 درصد وزنی بودند، مقایسه گردید. برای بستهبندی نمونههای ماهی از پوششهای چند لایه، PET12/AL7 /OPP20/ LLD90 ، PET12 /AL7/PET 12/LLD 100 و PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 استفاده شد. نمونههای بستهبندی شده، طی 20 روز در روزهای مختلف 5، 10، 15 و 20 مورد آزمونهای شمارش باکترهای هوازی و باکترهای بیهوازی، تغییرات pH، اندازهگیری مقادیر پراکسید و بازهای نیتروژنی فرار و خواص حسی قرار گرفتند. آزمایشها نشان داد ترکیب گازی 75 درصد CO2 همراه اسانس رازیانه و بستهبندی با پوشش 4 لایه PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 (123 میکرون) حاوی پلی آمید با نفوذپذیری و عبور بخار آب کمتر به رغم ضخامت کمتر، برای ماندگاری ماهی قزل آلا تا 20 روز بهتر بود و تأثیر مطلوبی بر کنترل رشد میکروبی ، کنترل خواص شیمیایی و ارزیابی حسی (رنگ، بو، مزه، ظاهر و بافت) نمونهها گذاشت که به دلیل خاصیت ضد میکروبی این دو عامل ارزیابی شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 760 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شده | fa_IR |
| dc.subject | ماهی قزل آلا تازه | fa_IR |
| dc.subject | پوششهای انعطافپذیر چند لایه | fa_IR |
| dc.subject | اسانس رازیانه | fa_IR |
| dc.subject | ميكروبيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتریهای هوازی و بیهوازی و خواص کیفی ماهی قزلآلای رنگین کمان تازه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 82 | |