نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorببری, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorزند, نازنینfa_IR
dc.date.accessioned1401-01-30T19:16:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-04-19T19:16:54Z
dc.date.available1401-01-30T19:16:54Zfa_IR
dc.date.available2022-04-19T19:16:54Z
dc.date.issued2021-12-01en_US
dc.date.issued1400-09-10fa_IR
dc.identifier.citationببری, مرضیه, زند, نازنین. (1400). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی و خواص کیفی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان تازه. مجله علمي شيلات ايران, 30(6), 63-82.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2520-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898826
dc.description.abstractدر این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف سه نوع مخلوط گازی (دی‌اکسید‌کربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بسته‌بندی معمولی، در 3 نوع پوشش قابل انعطاف 4 لایه همراه با اسانس رازیانه برای افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل‌‌آلا تازه در شرایط دمایی یخچال ‌‌4 درجه سانتی‌گراد ‌‌مورد بررسی قرار گرفت.‌‌ بسته‌بندی بدون تزریق گاز و اسانس با 4 نوع بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبات گازی شامل 1) 25 درصد N2 + 75 درصد CO2، 2) 75 درصد N2 + 25 درصد CO2، 3) 48 درصد N2 + 48 درصد CO2 +4 درصد O2 و 4) تحت خلأ، به همراه تزریق اسانس‌‌ رازیانه یا بدون اسانس به میزان 2 درصد وزنی بودند، مقایسه گردید. برای بسته‌‌بندی نمونه‌‌های ماهی از پوشش‌‌های چند لایه، PET12/AL7 /OPP20/ LLD90 ، PET12 /AL7/PET 12/LLD 100 و PET12/AL7 /PA15/ LLD 90‌‌  استفاده شد‌‌. نمونه‌های بسته‌بندی شده، طی 20 روز در روزهای مختلف 5، 10، 15 و 20 مورد آزمون‌های شمارش باکترهای هوازی و باکترهای بی‌‌هوازی، تغییرات pH،‌‌ اندازه‌‌گیری‌‌ مقادیر پراکسید و بازهای نیتروژنی فرار و خواص حسی قرار گرفتند. آزمایش‌‌ها نشان داد ترکیب گازی 75 درصد CO2 همراه اسانس رازیانه و بسته‌بندی با پوشش 4 لایه PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 (123 میکرون) حاوی پلی آمید با نفوذپذیری و عبور بخار آب کمتر به رغم ضخامت کمتر، برای ماندگاری ماهی قزل آلا تا 20 روز بهتر بود و تأثیر مطلوبی بر کنترل رشد میکروبی ، کنترل خواص شیمیایی و ارزیابی حسی (رنگ، بو، مزه، ظاهر و بافت) نمونه‌‌ها گذاشت که به دلیل خاصیت ضد‌ میکروبی این دو عامل ارزیابی شد.fa_IR
dc.format.extent760
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectبسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح شدهfa_IR
dc.subjectماهی قزل آلا تازهfa_IR
dc.subjectپوشش‌های انعطاف‌پذیر چند لایهfa_IR
dc.subjectاسانس رازیانهfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی و خواص کیفی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان تازهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue6
dc.citation.spage63
dc.citation.epage82


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد