مقاله علمی – پژوهشی: اثر بستهبندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتریهای هوازی و بیهوازی و خواص کیفی ماهی قزلآلای رنگین کمان تازه
(ندگان)پدیدآور
ببری, مرضیهزند, نازنیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسیدکربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بستهبندی معمولی، در 3 نوع پوشش قابل انعطاف 4 لایه همراه با اسانس رازیانه برای افزایش زمان ماندگاری ماهی قزلآلا تازه در شرایط دمایی یخچال 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. بستهبندی بدون تزریق گاز و اسانس با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبات گازی شامل 1) 25 درصد N2 + 75 درصد CO2، 2) 75 درصد N2 + 25 درصد CO2، 3) 48 درصد N2 + 48 درصد CO2 +4 درصد O2 و 4) تحت خلأ، به همراه تزریق اسانس رازیانه یا بدون اسانس به میزان 2 درصد وزنی بودند، مقایسه گردید. برای بستهبندی نمونههای ماهی از پوششهای چند لایه، PET12/AL7 /OPP20/ LLD90 ، PET12 /AL7/PET 12/LLD 100 و PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 استفاده شد. نمونههای بستهبندی شده، طی 20 روز در روزهای مختلف 5، 10، 15 و 20 مورد آزمونهای شمارش باکترهای هوازی و باکترهای بیهوازی، تغییرات pH، اندازهگیری مقادیر پراکسید و بازهای نیتروژنی فرار و خواص حسی قرار گرفتند. آزمایشها نشان داد ترکیب گازی 75 درصد CO2 همراه اسانس رازیانه و بستهبندی با پوشش 4 لایه PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 (123 میکرون) حاوی پلی آمید با نفوذپذیری و عبور بخار آب کمتر به رغم ضخامت کمتر، برای ماندگاری ماهی قزل آلا تا 20 روز بهتر بود و تأثیر مطلوبی بر کنترل رشد میکروبی ، کنترل خواص شیمیایی و ارزیابی حسی (رنگ، بو، مزه، ظاهر و بافت) نمونهها گذاشت که به دلیل خاصیت ضد میکروبی این دو عامل ارزیابی شد.
کلید واژگان
بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شدهماهی قزل آلا تازه
پوششهای انعطافپذیر چند لایه
اسانس رازیانه
ميكروبيولوژي آبزيان
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2021-12-011400-09-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایرانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




