• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی و خواص کیفی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان تازه

    (ندگان)پدیدآور
    ببری, مرضیهزند, نازنین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    760.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف سه نوع مخلوط گازی (دی‌اکسید‌کربن، نیتروژن و اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و بسته‌بندی معمولی، در 3 نوع پوشش قابل انعطاف 4 لایه همراه با اسانس رازیانه برای افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل‌‌آلا تازه در شرایط دمایی یخچال ‌‌4 درجه سانتی‌گراد ‌‌مورد بررسی قرار گرفت.‌‌ بسته‌بندی بدون تزریق گاز و اسانس با 4 نوع بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبات گازی شامل 1) 25 درصد N2 + 75 درصد CO2، 2) 75 درصد N2 + 25 درصد CO2، 3) 48 درصد N2 + 48 درصد CO2 +4 درصد O2 و 4) تحت خلأ، به همراه تزریق اسانس‌‌ رازیانه یا بدون اسانس به میزان 2 درصد وزنی بودند، مقایسه گردید. برای بسته‌‌بندی نمونه‌‌های ماهی از پوشش‌‌های چند لایه، PET12/AL7 /OPP20/ LLD90 ، PET12 /AL7/PET 12/LLD 100 و PET12/AL7 /PA15/ LLD 90‌‌  استفاده شد‌‌. نمونه‌های بسته‌بندی شده، طی 20 روز در روزهای مختلف 5، 10، 15 و 20 مورد آزمون‌های شمارش باکترهای هوازی و باکترهای بی‌‌هوازی، تغییرات pH،‌‌ اندازه‌‌گیری‌‌ مقادیر پراکسید و بازهای نیتروژنی فرار و خواص حسی قرار گرفتند. آزمایش‌‌ها نشان داد ترکیب گازی 75 درصد CO2 همراه اسانس رازیانه و بسته‌بندی با پوشش 4 لایه PET12/AL7 /PA15/ LLD 90 (123 میکرون) حاوی پلی آمید با نفوذپذیری و عبور بخار آب کمتر به رغم ضخامت کمتر، برای ماندگاری ماهی قزل آلا تا 20 روز بهتر بود و تأثیر مطلوبی بر کنترل رشد میکروبی ، کنترل خواص شیمیایی و ارزیابی حسی (رنگ، بو، مزه، ظاهر و بافت) نمونه‌‌ها گذاشت که به دلیل خاصیت ضد‌ میکروبی این دو عامل ارزیابی شد.
    کلید واژگان
    بسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح شده
    ماهی قزل آلا تازه
    پوشش‌های انعطاف‌پذیر چند لایه
    اسانس رازیانه
    ميكروبيولوژي آبزيان

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2021-12-01
    1400-09-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2520-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898826

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب