نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهدابی, مهدادfa_IR
dc.contributor.authorشمسایی مهرجان, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرجبی اسلامی, هومنfa_IR
dc.date.accessioned1401-01-30T19:16:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-04-19T19:16:53Z
dc.date.available1401-01-30T19:16:53Zfa_IR
dc.date.available2022-04-19T19:16:53Z
dc.date.issued2021-12-01en_US
dc.date.issued1400-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمهدابی, مهداد, شمسایی مهرجان, مهدی, رجبی اسلامی, هومن. (1400). مقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئین‌‌های هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی. مجله علمي شيلات ايران, 30(6), 43-61.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2542-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898825
dc.description.abstractدر این مطالعه سه نوع پروتئین هیدرولیز شده حاصل از گوشت، آرد ماهی و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی (Clupeonella engrauliformis) با استفاده از آنزیم آلکالاز (دمای 50 درجه سانتی‌‌گراد، pH 5/8 و مدت دو ساعت) تهیه و ترکیبات تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. باتوجه به نتایج، بالاترین پروتئین (97/81 درصد) در KMH و کمترین چربی (51/0 درصد)، پروتئین (31/70 درصد) و بیشترین خاکستر (64/22 درصد) نیز در SWH به‌دست آمد. تیمار SWH با 23/17 درصد از بالاترین درجه هیدرولیز برخوردار بود (05/0p<). آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و لیزین بیشترین اسیدهای آمینه دو تیمار KMH و FMH را تشکیل دادند درحالی‌که SWH غنی از گلوتامیک اسید، گلیسین و آلانین بود. بالاترین اسیدهای آمینه آب‌‌گریز و آروماتیک نیز در تیمار KMH مشاهده گردید (05/0p<). اسیدآمینه اورنیتین (44/1 درصد) فقط در SWH مشاهده شد. پروفایل اسیدهای آمینه و امتیاز شیمیایی محاسبه شده نشان داد که KMH و FMH غنی از اسیدهای آمینه ضروری بودند و نیازهای انسان، کپور، قزل آلا، تیلاپیا و میگوی ببری را پوشش می‌‌دهند درحالی‌که SWH تنها نیازهای قزل آلا را به طور کامل برآورده ساخته و برای اسیدهای آمینه متیونین، ترئونین، آرژینین و ایزولوسین برای گونه‌‌های آبزی پرورشی محدود کننده رشد خواهد بود. با توجه به ارزش غذایی بالا و محتوای اسیدهای آمینه در KMH و FMH، می‌‌توان از آنها به عنوان مکمل‌‌های پروتئینی بهبود دهنده سلامت استفاده نمود. همچنین ترکیبات SWH نشان داد که از این پساب می‌‌توان محصولات با ارزش افزوده بالا تولید نمود.fa_IR
dc.format.extent524
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectپروتئین هیدرولیز شدهfa_IR
dc.subjectکیلکای آنچووی استیک واترfa_IR
dc.subjectاسیدهای آمینهfa_IR
dc.subjectآلکالازfa_IR
dc.subjectامتیاز شیمیاییfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئین‌‌های هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچوویfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue6
dc.citation.spage43
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد