| dc.contributor.author | مهدابی, مهداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شمسایی مهرجان, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی اسلامی, هومن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-01-30T19:16:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-04-19T19:16:53Z | |
| dc.date.available | 1401-01-30T19:16:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-04-19T19:16:53Z | |
| dc.date.issued | 2021-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مهدابی, مهداد, شمسایی مهرجان, مهدی, رجبی اسلامی, هومن. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئینهای هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی. مجله علمي شيلات ايران, 30(6), 43-61. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2542-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/898825 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه سه نوع پروتئین هیدرولیز شده حاصل از گوشت، آرد ماهی و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی (Clupeonella engrauliformis) با استفاده از آنزیم آلکالاز (دمای 50 درجه سانتیگراد، pH 5/8 و مدت دو ساعت) تهیه و ترکیبات تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. باتوجه به نتایج، بالاترین پروتئین (97/81 درصد) در KMH و کمترین چربی (51/0 درصد)، پروتئین (31/70 درصد) و بیشترین خاکستر (64/22 درصد) نیز در SWH بهدست آمد. تیمار SWH با 23/17 درصد از بالاترین درجه هیدرولیز برخوردار بود (05/0p<). آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و لیزین بیشترین اسیدهای آمینه دو تیمار KMH و FMH را تشکیل دادند درحالیکه SWH غنی از گلوتامیک اسید، گلیسین و آلانین بود. بالاترین اسیدهای آمینه آبگریز و آروماتیک نیز در تیمار KMH مشاهده گردید (05/0p<). اسیدآمینه اورنیتین (44/1 درصد) فقط در SWH مشاهده شد. پروفایل اسیدهای آمینه و امتیاز شیمیایی محاسبه شده نشان داد که KMH و FMH غنی از اسیدهای آمینه ضروری بودند و نیازهای انسان، کپور، قزل آلا، تیلاپیا و میگوی ببری را پوشش میدهند درحالیکه SWH تنها نیازهای قزل آلا را به طور کامل برآورده ساخته و برای اسیدهای آمینه متیونین، ترئونین، آرژینین و ایزولوسین برای گونههای آبزی پرورشی محدود کننده رشد خواهد بود. با توجه به ارزش غذایی بالا و محتوای اسیدهای آمینه در KMH و FMH، میتوان از آنها به عنوان مکملهای پروتئینی بهبود دهنده سلامت استفاده نمود. همچنین ترکیبات SWH نشان داد که از این پساب میتوان محصولات با ارزش افزوده بالا تولید نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 524 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | پروتئین هیدرولیز شده | fa_IR |
| dc.subject | کیلکای آنچووی استیک واتر | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای آمینه | fa_IR |
| dc.subject | آلکالاز | fa_IR |
| dc.subject | امتیاز شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئینهای هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 43 | |
| dc.citation.epage | 61 | |