| dc.contributor.author | کاظمی نیا, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, صبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خاص شیرزادی, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1401-01-30T18:27:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-04-19T18:27:32Z | |
| dc.date.available | 1401-01-30T18:27:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-04-19T18:27:32Z | |
| dc.date.issued | 2021-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاظمی نیا, محسن, کریمی, صبا, خاص شیرزادی, لیلا. (1400). وضعیت تغذیهای بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان, 20(8), 851-864. doi: 10.52547/jrums.20.8.851 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-3165 | |
| dc.identifier.issn | 2008-7268 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.52547/jrums.20.8.851 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.rums.ac.ir/article-1-6022-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/897071 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: وضعیت تغذیهای نامناسب یکی از مشکلات شایع در بیماران همودیالیزی میباشد و با افزایش مرگ و میر در این بیماران ارتباط دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیهای بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398 انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی بر روی 114 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. ابزار گردآوری دادهها در این پژوهش فرم اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامه بسامد خوراک (Food frequency questionnaire; FFQ) بود. این پرسشنامهها در یک مرحله در بخش همودیالیز بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه به کار گرفته شدند. دادهها با استفاده از آزمونهای ناپارامتریک Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: از مجموع 114 بیمار تحت همودیالیز، 65 نفر (02/57 درصد) مرد و 49 نفر (98/42 درصد) آنها زن بودند. میانگین و انحرافمعیار سن بیماران 98/13±05/58 سال بود. میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه و سبزیجات، چربی و روغن و لبنیات با افزایش سن بیماران کاهش پیدا کرد (001/0>p). بیمارانی که سهبار در هفته دیالیز میشدند، میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات و میوه و سبزیجات بیشتر (001/0>p)، اما ترشیها و چاشنیهای کمتری نسبت به بیمارانی که دوبار در هفته دیالیز انجام میدادند، مصرف میکردند (001/0>p).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در بیماران همودیالیزی، میزان مصرف نان و غلات، میوه و سبزیجات، کمتر از مقدار استاندارد و اما میزان مصرف لبنیات، ترشی و چاشنیها بیشتر از مقدار استاندارد میباشد که میتواند مورد توجه سیاستگذاران و متخصصان در این زمینه قرار گیرد.
واژههای کلیدی: وضعیت تغذیه، همودیالیز، کرمانشاه، ایران
| fa_IR |
| dc.format.extent | 377 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.52547/jrums.20.8.851 | |
| dc.subject | وضعیت تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | همودیالیز | fa_IR |
| dc.subject | کرمانشاه | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | وضعیت تغذیهای بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 851 | |
| dc.citation.epage | 864 | |