نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاظمی نیا, محسنfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, صباfa_IR
dc.contributor.authorخاص شیرزادی, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1401-01-30T18:27:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-04-19T18:27:32Z
dc.date.available1401-01-30T18:27:32Zfa_IR
dc.date.available2022-04-19T18:27:32Z
dc.date.issued2021-11-01en_US
dc.date.issued1400-08-10fa_IR
dc.identifier.citationکاظمی نیا, محسن, کریمی, صبا, خاص شیرزادی, لیلا. (1400). وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان, 20(8), 851-864. doi: 10.52547/jrums.20.8.851fa_IR
dc.identifier.issn1735-3165
dc.identifier.issn2008-7268
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.52547/jrums.20.8.851
dc.identifier.urihttp://journal.rums.ac.ir/article-1-6022-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/897071
dc.description.abstractزمینه و هدف: وضعیت تغذیه‌ای نامناسب یکی از مشکلات شایع در بیماران همودیالیزی می‌باشد و با افزایش مرگ و میر در این بیماران ارتباط دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398 انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی 114 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامه بسامد خوراک (Food frequency questionnaire; FFQ) بود. این پرسش‌نامه‌ها در یک مرحله در بخش همودیالیز بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه به کار گرفته شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های ناپارامتریک Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.  یافته‌ها: از مجموع 114 بیمار تحت همودیالیز، 65 نفر (02/57 درصد) مرد و 49 نفر (98/42 درصد) آن‌ها زن بودند. میانگین و انحراف‌معیار سن بیماران 98/13±05/58 سال بود. میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه و سبزیجات، چربی و روغن و لبنیات با افزایش سن بیماران کاهش پیدا کرد (001/0>p). بیمارانی که سه‌بار در هفته دیالیز می‌شدند، میانه مصرف نان و غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات و میوه و سبزیجات بیش‌تر (001/0>p)، اما ترشی‌ها و چاشنی‌های کم‌تری نسبت به بیمارانی که دوبار در هفته دیالیز انجام می‌دادند، مصرف می‌کردند (001/0>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در بیماران همودیالیزی، میزان مصرف نان و غلات، میوه و سبزیجات، کم‌تر از مقدار استاندارد و اما میزان مصرف لبنیات، ترشی و چاشنی‌ها بیش‌تر از مقدار استاندارد می‌باشد که می‌تواند مورد توجه سیاست‌گذاران و متخصصان در این زمینه قرار گیرد. واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، همودیالیز، کرمانشاه، ایران  fa_IR
dc.format.extent377
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی رفسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Rafsanjan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.52547/jrums.20.8.851
dc.subjectوضعیت تغذیهfa_IR
dc.subjectهمودیالیزfa_IR
dc.subjectکرمانشاهfa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleوضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1398fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue8
dc.citation.spage851
dc.citation.epage864


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد