نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorالیاسی, نیلوفرfa_IR
dc.contributor.authorنبی زاده, سیمینfa_IR
dc.contributor.authorشفیعی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1401-01-30T17:07:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-04-19T17:07:56Z
dc.date.available1401-01-30T17:07:56Zfa_IR
dc.date.available2022-04-19T17:07:56Z
dc.date.issued2022-03-01en_US
dc.date.issued1400-12-10fa_IR
dc.identifier.citationالیاسی, نیلوفر, نبی زاده, سیمین, شفیعی, زهرا. (1400). فیتوسنتز نانوذره نقره به کمک عصاره آبی گیاه خرفه و تاثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. فصلنامه علوم پزشکی, 32(1), 21-30.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-1898-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/894166
dc.description.abstractسابقه و هدف: با توجه به اهمیت بررسی عفونت­های بیمارستانی و مقاومت­های دارویی ایجاد شده در باکتری­های مولد این عفونت­ها، استفاده از گیاهان دارویی می­تواند بسیار کمک کننده به درمان باشند. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات نقره حاصل از عصاره گیاه خرفه بر باکتری­های مولد عفونت­های بیمارستانی و پارامترهای مؤثر در سنتز این نانوذرات، مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: ابتدا محلول عصاره آبی گیاه خرفه به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. از عصاره به عنوان عامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تاثیر پارامترهای موثر جهت بهینه سازی نانوذرات نقره بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی و میکروسکوپ الکترونی عبوری ارزیابی شد. اثر ضداکسیدانی و ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده به کمک بررسی فعالیت کاتالازی، MIC، MBC، روش دیسک گذاری و چاهک گذاری تعیین شد.  یافته ها: نتایج حاکی از تاثیر pH قلیایی و همچنین غلظت نمک نقره بر کیفیت نانوذرات سنتز شده بود. همچنین نتایج تست ضدمیکروبی نشان داد باکتری های گرم منفی حساسیت قابل توجهی به نانوذرات سنتزی نشان دادند و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین مقاومت را به نانوذرات نشان داد. همچنین خاصیت ضداکسیدانی علیه سویه های گرم منفی نیز مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده با گیاه خرفه خاصیت ضد باکتریایی و ضداکسیدانی دارد. بنابراین فیتوسنتزی نانوذرات می­تواند گزینه مناسبی در جهت درمان بیماری­های عفونی ناشی از باکتری­های گرم منفی باشد.  fa_IR
dc.format.extent507
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectفیتوسنتزfa_IR
dc.subjectنانوذرات نقرهfa_IR
dc.subjectگیاه خرفهfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد اکسیدانیfa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleفیتوسنتز نانوذره نقره به کمک عصاره آبی گیاه خرفه و تاثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهنfa_IR
dc.contributor.departmentهیأت علمی، دکتری تخصصی زیست شناسی سلولی - تکوینی-گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهنfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دکتری تخصصی بیوتکنولوژی میکروبی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهنfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue1
dc.citation.spage21
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد