فیتوسنتز نانوذره نقره به کمک عصاره آبی گیاه خرفه و تاثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی
(ندگان)پدیدآور
الیاسی, نیلوفرنبی زاده, سیمینشفیعی, زهرانوع مدرک
Textتجربي
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت بررسی عفونتهای بیمارستانی و مقاومتهای دارویی ایجاد شده در باکتریهای مولد این عفونتها، استفاده از گیاهان دارویی میتواند بسیار کمک کننده به درمان باشند. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات نقره حاصل از عصاره گیاه خرفه بر باکتریهای مولد عفونتهای بیمارستانی و پارامترهای مؤثر در سنتز این نانوذرات، مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: ابتدا محلول عصاره آبی گیاه خرفه به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. از عصاره به عنوان عامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تاثیر پارامترهای موثر جهت بهینه سازی نانوذرات نقره بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی و میکروسکوپ الکترونی عبوری ارزیابی شد. اثر ضداکسیدانی و ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده به کمک بررسی فعالیت کاتالازی، MIC، MBC، روش دیسک گذاری و چاهک گذاری تعیین شد.
یافته ها: نتایج حاکی از تاثیر pH قلیایی و همچنین غلظت نمک نقره بر کیفیت نانوذرات سنتز شده بود. همچنین نتایج تست ضدمیکروبی نشان داد باکتری های گرم منفی حساسیت قابل توجهی به نانوذرات سنتزی نشان دادند و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین مقاومت را به نانوذرات نشان داد. همچنین خاصیت ضداکسیدانی علیه سویه های گرم منفی نیز مشاهده شد.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده با گیاه خرفه خاصیت ضد باکتریایی و ضداکسیدانی دارد. بنابراین فیتوسنتزی نانوذرات میتواند گزینه مناسبی در جهت درمان بیماریهای عفونی ناشی از باکتریهای گرم منفی باشد.
کلید واژگان
فیتوسنتزنانوذرات نقره
گیاه خرفه
فعالیت ضد میکروبی
فعالیت ضد اکسیدانی
ميكروبيولوژي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-03-011400-12-10
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهنهیأت علمی، دکتری تخصصی زیست شناسی سلولی - تکوینی-گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
استادیار، دکتری تخصصی بیوتکنولوژی میکروبی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
شاپا
1023-59222008-3386




