نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعطائی, پوریاfa_IR
dc.contributor.authorمرادحاصلی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی قاین, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:43:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:43:43Z
dc.date.available1400-12-14T13:43:42Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:43:43Z
dc.date.issued2021-01-01en_US
dc.date.issued1399-10-12fa_IR
dc.identifier.citationعطائی, پوریا, مرادحاصلی, سمیه, مطلبی قاین, مسعود. (1399). نوع شناسی رفتار و نگرش کشاورزان نسبت به سلامت حرفه ای کشاورزی در استان کرمانشاه. سلامت كار ايران, 18(1), 0-0.fa_IR
dc.identifier.issn1735-5133
dc.identifier.issn2228-7493
dc.identifier.urihttp://ioh.iums.ac.ir/article-1-3085-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/877409
dc.description.abstractچکیده زمینه و هدف: در سراسر جهان کشاورزی یکی از مشاغل مهم و در عین حال پر حادثه به­شمار می­رود. رفتار سلامت حرفه­ای از جمله مهم­ترین، عواملی است که بر بروز حوادث و بیماری­های ناشی از کار کشاورزی مؤثر است. لذا، هدف مطالعه حاضر بررسی نوع ­شناسی نگرش و رفتار سلامت حرفه­ای کشاورزان استان کرمانشاه، ایران بود. روش بررسی: تحقیق حاضر به شیوه توصیفی- پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق را کشاورزان استان کرمانشاه، ایران (N= 126900) تشکیل دادند که حجم نمونه 382 کشاورز تعیین گردید (n= 382). ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق­ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصین بهداشت حرفه­ای و پایایی آن از طریق انجام یک مطالعه راهنما و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تأیید گردید. برای گزارش و تجزیه­وتحلیل داده­ها از ضریب تغییرات، انحراف معیار، میانگین رتبه­ای و نیز آزمون تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. یافته­ ها: یافته­ها نشان داد که کشاورزان از چهار نوع نگرش بوم­گرایانه (16/11)، اقتصادگرا (79/13)، کارمحور (38/17) و سلامت­محور (29/14) و چهار الگوی رفتاری ساختارمند (73/20)، انگیزشی (27/8)، پیشگیرانه (08/10) و خودمحورانه (25/14) پیرامون سلامت حرفه­ای پیروی می­کنند. تبیین کل واریانس نگرش­ها 34/53 درصد و رفتار  64/56 درصد بود. نتیجه­ گیری: می­توان نتیجه گرفت که کشاورزان نگرش­های متفاوتی را نسبت به سلامت حرفه­ای در محیط کار دارند و براساس آن الگوهای رفتاری متنوعی را در محیط کار بروز می­دهند. می­توان پیشنهاد داد که دست­اندرکاران بخش کشاورزی و بهداشت با مشارکت یکدیگر به تغییر نگرش­های مغایر با سلامت حرفه­ای کشاورزی بپردازند. برای بروز رفتارهای سلامت حرفه­ای اقدامات حمایتی و پشتیبانی بخش دولتی و خصوصی می­توانند الگوهای رفتاری کشاورزان را به سمت رفتارهای ساختارمند و پیشگیرانه تغییر دهد.              fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofسلامت كار ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Occupational Health Journalen_US
dc.subjectتحلیل عاملی اکتشافیfa_IR
dc.subjectرفتار سلامت حرفه‌ایfa_IR
dc.subjectسلامت کشاورزانfa_IR
dc.subjectکار سالمfa_IR
dc.subjectکشاورزی.fa_IR
dc.subjectایمنیfa_IR
dc.titleنوع شناسی رفتار و نگرش کشاورزان نسبت به سلامت حرفه ای کشاورزی در استان کرمانشاهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department، مرکز تحقیقات بهداشت کار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue1
dc.citation.spage0
dc.citation.epage0


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد