نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorنجارلشگری, سلطنتfa_IR
dc.contributor.authorیونس گل علیپور, یونسfa_IR
dc.contributor.authorراست روان, محمداسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:35Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:34Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:35Z
dc.date.issued2021-09-01en_US
dc.date.issued1400-06-10fa_IR
dc.identifier.citationمحسنی, محمود, نجارلشگری, سلطنت, یونس گل علیپور, یونس, راست روان, محمداسماعیل. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر افزودن مکمل بتائین به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر(Salmo caspius) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، شاخص‌های بیوشیمیایی سرم خون و قابلیت هضم. مجله علمي شيلات ايران, 30(3), 135-147.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2322-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876990
dc.description.abstractتحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مکمل بتائین در جیره محتوی پروتئین گیاهی بر روند رشد، ترکیب لاشه، آنزیم های کبدی و قابلیت هضم ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) طراحی و اجرا گردید. تعداد 180 عدد ماهی (59/0±7/9 گرم) در 12 مخزن 300 لیتری با یکی از 4 جیره آزمایشی (نمونه شاهد مبتنی بر پودر ماهی، جیره پایه با پروتئین گیاهی‏، جیره‏های سوم و چهارم شامل جیره پایه هر یک به تفکیک محتوی 4/1 و 8/2 درصد بتائین)، به مدت 11 هفته تغذیه شدند. وزن کسب شده، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین ماهیان تغذیه شده با جیره پایه (بدون مکمل بتائین)، به طور معنی‏داری (05/0p<) از ماهیان تغذیه شده با سایر تیمارها پائین‏تر بود. کمترین میزان پروتئین و بیشترین مقدار چربی لاشه در ماهیان تغذیه شده با جیره پایه ثبت گردید (05/0p<). براساس نتایج مطالعه حاضر، فعالیت آنزیم‌های کبدی ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد، همچنین جیره پایه مکمل شده با 4/1و 8/2 درصد بتائین به طور معنی‏داری از ماهیان تغذیه شده با جیره پایه بالاتر بود (05/0p<). قابلیت هضم ظاهری پروتئین در نمونه شاهد به طور معنی‏داری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره پایه و جیره پایه مکمل شده با 4/1 درصد بتائین بالاتر بود (05/0p<). مشاهده روند کلی بهبود شاخص‏های مورد بررسی همزمان با افزایش سطوح بتائین در جیره‏های غذایی محتوی پروتئین گیاهی (با صرفه اقتصادی بالا)، نشان داد که استفاده از جیره غذایی دارای 8/2 درصد بتائین، منجر به بهبود جذب (خوش خوراکی) و مصرف غذا و دستیابی به بیشینه رشد، ترکیب بهینه لاشه، بهبود آنزیم‌های کبدی و قابلیت هضم در بچه ماهی آزاد پرورشی خواهد شد.fa_IR
dc.format.extent652
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectبتائینfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectکارایی غذاfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.subjectماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)fa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: تاثیر افزودن مکمل بتائین به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر(Salmo caspius) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، شاخص‌های بیوشیمیایی سرم خون و قابلیت هضمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentانستیتو تحقیقات بین‌‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.fa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage135
dc.citation.epage147


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد