| dc.contributor.author | محسنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | نجارلشگری, سلطنت | fa_IR |
| dc.contributor.author | یونس گل علیپور, یونس | fa_IR |
| dc.contributor.author | راست روان, محمداسماعیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-12-14T13:30:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-03-05T13:30:35Z | |
| dc.date.available | 1400-12-14T13:30:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-03-05T13:30:35Z | |
| dc.date.issued | 2021-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محسنی, محمود, نجارلشگری, سلطنت, یونس گل علیپور, یونس, راست روان, محمداسماعیل. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر افزودن مکمل بتائین به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر(Salmo caspius) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون و قابلیت هضم. مجله علمي شيلات ايران, 30(3), 135-147. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2322-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876990 | |
| dc.description.abstract | تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مکمل بتائین در جیره محتوی پروتئین گیاهی بر روند رشد، ترکیب لاشه، آنزیم های کبدی و قابلیت هضم ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) طراحی و اجرا گردید. تعداد 180 عدد ماهی (59/0±7/9 گرم) در 12 مخزن 300 لیتری با یکی از 4 جیره آزمایشی (نمونه شاهد مبتنی بر پودر ماهی، جیره پایه با پروتئین گیاهی، جیرههای سوم و چهارم شامل جیره پایه هر یک به تفکیک محتوی 4/1 و 8/2 درصد بتائین)، به مدت 11 هفته تغذیه شدند. وزن کسب شده، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین ماهیان تغذیه شده با جیره پایه (بدون مکمل بتائین)، به طور معنیداری (05/0p<) از ماهیان تغذیه شده با سایر تیمارها پائینتر بود. کمترین میزان پروتئین و بیشترین مقدار چربی لاشه در ماهیان تغذیه شده با جیره پایه ثبت گردید (05/0p<). براساس نتایج مطالعه حاضر، فعالیت آنزیمهای کبدی ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد، همچنین جیره پایه مکمل شده با 4/1و 8/2 درصد بتائین به طور معنیداری از ماهیان تغذیه شده با جیره پایه بالاتر بود (05/0p<). قابلیت هضم ظاهری پروتئین در نمونه شاهد به طور معنیداری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره پایه و جیره پایه مکمل شده با 4/1 درصد بتائین بالاتر بود (05/0p<). مشاهده روند کلی بهبود شاخصهای مورد بررسی همزمان با افزایش سطوح بتائین در جیرههای غذایی محتوی پروتئین گیاهی (با صرفه اقتصادی بالا)، نشان داد که استفاده از جیره غذایی دارای 8/2 درصد بتائین، منجر به بهبود جذب (خوش خوراکی) و مصرف غذا و دستیابی به بیشینه رشد، ترکیب بهینه لاشه، بهبود آنزیمهای کبدی و قابلیت هضم در بچه ماهی آزاد پرورشی خواهد شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 652 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | بتائین | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | کارایی غذا | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.subject | ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر افزودن مکمل بتائین به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر(Salmo caspius) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون و قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 135 | |
| dc.citation.epage | 147 | |