مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر افزودن مکمل بتائین به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر(Salmo caspius) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون و قابلیت هضم
(ندگان)پدیدآور
محسنی, محمودنجارلشگری, سلطنتیونس گل علیپور, یونسراست روان, محمداسماعیلنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مکمل بتائین در جیره محتوی پروتئین گیاهی بر روند رشد، ترکیب لاشه، آنزیم های کبدی و قابلیت هضم ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) طراحی و اجرا گردید. تعداد 180 عدد ماهی (59/0±7/9 گرم) در 12 مخزن 300 لیتری با یکی از 4 جیره آزمایشی (نمونه شاهد مبتنی بر پودر ماهی، جیره پایه با پروتئین گیاهی، جیرههای سوم و چهارم شامل جیره پایه هر یک به تفکیک محتوی 4/1 و 8/2 درصد بتائین)، به مدت 11 هفته تغذیه شدند. وزن کسب شده، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین ماهیان تغذیه شده با جیره پایه (بدون مکمل بتائین)، به طور معنیداری (05/0p
کلید واژگان
بتائینرشد
کارایی غذا
قابلیت هضم
ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)
تغذيه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2021-09-011400-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.
مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.
مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران.
شاپا
1026-13542322-5998




