| dc.contributor.author | کلباسی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهزادی طایمه, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | پاک نژاد, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-12-14T13:30:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2022-03-05T13:30:30Z | |
| dc.date.available | 1400-12-14T13:30:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2022-03-05T13:30:30Z | |
| dc.date.issued | 2021-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کلباسی, محمدرضا, بهزادی طایمه, محمد, پاک نژاد, حامد. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 30(3), 39-49. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2438-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876984 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر به بررسی تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. بدین منظور، تعداد 120 ماهی زبرا را به چهار گروه آزمایشی در سه تکرار تقسیم شده و با جیره های شاهد (بدون افزودنی)، mg 400 نانوکیتوزان، mg 400 کوئرستین عادی و mg 400 کوئرستین نانوکپسوله شده به مدت 40 روز تغذیه شدند. سپس به منظور بررسی پروفایل اسید چرب، از بافت عضله و تخمک ماهی مذکور نمونهبرداری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانوکیتوزان تاثیر معنیداری بر پروفایل اسید چرب عضله و تخمک نداشت (05/0p˂). در بافت عضله تیمارهای کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده، درصد اسیدهای چرب دکوزاهگزانوئیک اسید، آراشیدونیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA و 3-n در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیدار یافتند (05/0p˂). همچنین در ماهیانی که کوئرستین نانوکپسوله شده دریافت کردند، درصد اسیدهای چرب آراشیدونیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در مقایسه با سایر گروهها افزایش معنیدار یافتند (05/0p˂). علاوه بر این، در تخمک ماهی زبرا در تیمار کوئرستین عادی درصد اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و همچنین در تیمار کوئرستین نانوکپسوله شده درصد اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA، 3-n و نسبت 3-n به 6-n به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p˂). بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که کوئرستین باعث بهبود پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا شده و فرایند نانو کپسوله کردن باعث بهبود عملکرد کوئرستین شده است.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 1101 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | اسید چرب | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | کوئرستین | fa_IR |
| dc.subject | ماهی زبرا | fa_IR |
| dc.subject | نانوکپسول | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 39 | |
| dc.citation.epage | 49 | |