نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکلباسی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorبهزادی طایمه, محمدfa_IR
dc.contributor.authorپاک نژاد, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T13:30:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T13:30:30Z
dc.date.available1400-12-14T13:30:29Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T13:30:30Z
dc.date.issued2021-09-01en_US
dc.date.issued1400-06-10fa_IR
dc.identifier.citationکلباسی, محمدرضا, بهزادی طایمه, محمد, پاک نژاد, حامد. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 30(3), 39-49.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2438-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876984
dc.description.abstractمطالعه حاضر به بررسی تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. بدین منظور، تعداد 120 ماهی زبرا را به چهار گروه آزمایشی در سه تکرار تقسیم شده و با جیره های شاهد (بدون افزودنی)، mg 400 نانوکیتوزان، mg 400 کوئرستین عادی و mg 400 کوئرستین نانوکپسوله شده به مدت 40 روز تغذیه شدند. سپس به منظور بررسی پروفایل اسید چرب، از بافت عضله و تخمک ماهی‌‌ مذکور نمونه‌برداری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانوکیتوزان تاثیر معنی‌داری بر پروفایل اسید چرب عضله و تخمک نداشت (05/0p˂). در بافت عضله تیمارهای کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده، درصد اسیدهای چرب دکوزاهگزانوئیک اسید، آراشیدونیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA و 3-n در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). همچنین در ماهیانی که کوئرستین نانوکپسوله شده دریافت کردند، درصد اسیدهای چرب آراشیدونیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در مقایسه با سایر گروه‌‌ها افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). علاوه بر این، در تخمک ماهی زبرا در تیمار کوئرستین عادی درصد اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و همچنین در تیمار کوئرستین نانوکپسوله شده درصد اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA، 3-n و نسبت 3-n به 6-n به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p˂). بنابراین، می‌‌توان نتیجه گرفت که کوئرستین باعث بهبود پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا شده و فرایند نانو کپسوله کردن باعث بهبود عملکرد کوئرستین شده است.  fa_IR
dc.format.extent1101
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسید چربfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectکوئرستینfa_IR
dc.subjectماهی زبراfa_IR
dc.subjectنانوکپسولfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage39
dc.citation.epage49


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد