مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio)
(ندگان)پدیدآور
کلباسی, محمدرضابهزادی طایمه, محمدپاک نژاد, حامدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به بررسی تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. بدین منظور، تعداد 120 ماهی زبرا را به چهار گروه آزمایشی در سه تکرار تقسیم شده و با جیره های شاهد (بدون افزودنی)، mg 400 نانوکیتوزان، mg 400 کوئرستین عادی و mg 400 کوئرستین نانوکپسوله شده به مدت 40 روز تغذیه شدند. سپس به منظور بررسی پروفایل اسید چرب، از بافت عضله و تخمک ماهی مذکور نمونهبرداری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانوکیتوزان تاثیر معنیداری بر پروفایل اسید چرب عضله و تخمک نداشت (05/0p˂). در بافت عضله تیمارهای کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده، درصد اسیدهای چرب دکوزاهگزانوئیک اسید، آراشیدونیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA و 3-n در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیدار یافتند (05/0p˂). همچنین در ماهیانی که کوئرستین نانوکپسوله شده دریافت کردند، درصد اسیدهای چرب آراشیدونیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در مقایسه با سایر گروهها افزایش معنیدار یافتند (05/0p˂). علاوه بر این، در تخمک ماهی زبرا در تیمار کوئرستین عادی درصد اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و همچنین در تیمار کوئرستین نانوکپسوله شده درصد اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA، 3-n و نسبت 3-n به 6-n به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p˂). بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که کوئرستین باعث بهبود پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا شده و فرایند نانو کپسوله کردن باعث بهبود عملکرد کوئرستین شده است.
کلید واژگان
اسید چربتغذیه
کوئرستین
ماهی زبرا
نانوکپسول
تغذيه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2021-09-011400-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




