تأثیر مصرف ایزوفلاون های سویا بر میزان سرمی مولکول های چسبان در خانم های یائسه: مرور نظام مند و فراتحلیل بر کارآزمایی های بالینی
(ندگان)پدیدآور
غلامی, علیحریری, میترانوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
با توجه به این که شواهد جدید نشان دهنده تأثیرات ضد التهابی ایزوفلاونهای سویا میباشد، هدف از تحقیق حاضر انجام یک مرور نظاممند و فراتحلیل بر مقالات کارآزمایی بالینی در زمینه تأثیر ایزوفلاونهای سویا بر میزان سرمی مولکولهای چسبان در خانمهای یائسه میباشد.
مواد و روشها
در این مطالعه، پایگاههای اطلاعاتی,Clinicaltrials.gov, ISI web of science, PubMed Cochrane Library, و Scopus تا دسامبر سال 2020 مورد جستجو قرار گرفتند و کلیه مطالعاتی که تأثیر ایزوفلاونهای سویا بر میزان سرمی سلکتین-E (E-selectin)، مولکول چسبان بین سلولی (Intracellular Adhesion Molecule 1 (ICAM-1)) و مولکول چسبان عروقی(VCAM-1)) (Vascular Cell Adhesion Molecule را بررسی کرده بودند انتخاب شدند. از مدل اثرات تصادفی Laird &DerSimonian جهت محاسبه اندازه اثر کلی و ناهمگنی استفاده شده است. همچنین جهت بررسی ناهمگنی آماری بین مطالعات از آزمونهای کوکران Q و I-squared استفاده شده است.
یافتهها
نتایج فراتحلیل نشان داد که دریافت مکمل ایزوفلاونهای سویا، میزان سرمی , E-Selectin ICAM-1 و VCAM-1 را به ترتیب به میزان ng/ml 10/26، ng/ml 11/2 وng/ml 17/13 کاهش میدهد ولی این کاهشها از نظر آماری معنیدار نبودند (05/0P>).
نتیجهگیری
با توجه به نتایج این مطالعه، ایزوفلاونهای سویا باعث کاهش غیرمعنیداری در میزان سرمی , E-Selectin ICAM-1 و VCAM-1 میشود. با این حال جهت بررسی دقیقتر در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتر، با حجم نمونه بالاتر و مدت زمان مداخله طولانیتر میباشد.
کلید واژگان
ایزوفلاون های سویامرور نظام مند
فراتحلیل
ملکول های چسبان
تغذیه و رژیم درمانی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2021-09-011400-06-10
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر، دانشکده علوم پزشکی نیشابور، نیشابورمرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر، دانشکده علوم پزشکی نیشابور، نیشابور
شاپا
2383-32032476-2768




