نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدلفانی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی پور, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, فرانکfa_IR
dc.contributor.authorشکیب, پگاهfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T07:20:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T07:20:23Z
dc.date.available1400-12-14T07:20:23Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T07:20:23Z
dc.date.issued2022-01-01en_US
dc.date.issued1400-10-11fa_IR
dc.identifier.citation(2022). scientific magazine yafte, 23(5), 14-23.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3317-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/861319
dc.description.abstractمقدمه: یکی از مهمترین مشکلات سیستم های بهداشت و درمان، افزایش شیوع عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها است. امروزه استفاده از مواد طبیعی از جمله اسانس های گیاهی دارای خواص ضد میکروبی بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها روبه افزایش است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro می باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه مقطعی ایزوله ­های اسینتوباکتر بومانی از بیمارستان های منتخب شهرستان خرم ­آباد جداسازی و تعیین هویت شدند. پس از تهیه نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita)، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) نانوژل بر روی ایزوله ­های اسینتوباکتر بومانی با روش میکروبراث دایلوشن در پلیت 96 خانه بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شدند. یافته­ ها: میانگین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی، نانوذره حاوی گیاه دارویی نعناع فلفلی و آنتی بیوتیک جنتامایسین به ترتیب  ۴۷± ۴۹۶،  ۴۸± ۳۰۱ و ۲۵ ± ۷۸ بود. که نشانه دهنده حساسیت بالای سویه ­های مورد مطالعه نسبت به جنتامایسین در مقایسه با دو گروه دیگر (001/0 P≤) و کارایی مؤثرتر نانوذره حاوی اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مهار رشد سویه­ های سینتو باکتر بومانی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی می باشد (001/0 P≤ ). بحث و نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان دهنده توانایی مؤثر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس (Menthapiperita) برای  بازدارندگی  رشد ایزوله­ های اسینتوباکتر بومانی می ­باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectنانوژلfa_IR
dc.subjectاسانس نعناع فلفلیfa_IR
dc.subjectاسینتوباکتربومانیfa_IR
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر نانوژل کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitrofa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue5
dc.citation.spage14
dc.citation.epage23


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد