• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 23, Issue 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 23, Issue 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر نانوژل کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro

    (ندگان)پدیدآور
    دلفانی, سمیهرشیدی پور, مرضیهرضایی, فرانکشکیب, پگاه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: یکی از مهمترین مشکلات سیستم های بهداشت و درمان، افزایش شیوع عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها است. امروزه استفاده از مواد طبیعی از جمله اسانس های گیاهی دارای خواص ضد میکروبی بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها روبه افزایش است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro می باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه مقطعی ایزوله ­های اسینتوباکتر بومانی از بیمارستان های منتخب شهرستان خرم ­آباد جداسازی و تعیین هویت شدند. پس از تهیه نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita)، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) نانوژل بر روی ایزوله ­های اسینتوباکتر بومانی با روش میکروبراث دایلوشن در پلیت 96 خانه بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شدند. یافته­ ها: میانگین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی، نانوذره حاوی گیاه دارویی نعناع فلفلی و آنتی بیوتیک جنتامایسین به ترتیب  ۴۷± ۴۹۶،  ۴۸± ۳۰۱ و ۲۵ ± ۷۸ بود. که نشانه دهنده حساسیت بالای سویه ­های مورد مطالعه نسبت به جنتامایسین در مقایسه با دو گروه دیگر (001/0 P≤) و کارایی مؤثرتر نانوذره حاوی اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مهار رشد سویه­ های سینتو باکتر بومانی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی می باشد (001/0 P≤ ). بحث و نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان دهنده توانایی مؤثر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس (Menthapiperita) برای  بازدارندگی  رشد ایزوله­ های اسینتوباکتر بومانی می ­باشد.
    کلید واژگان
    نانوژل
    اسانس نعناع فلفلی
    اسینتوباکتربومانی
    کیتوزان
    میکروب شناسی

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2022-01-01
    1400-10-11
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
    مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
    گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
    مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3317-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/861319

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب