نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدانی, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorعدالت منش, محمد امینfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-14T07:19:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-05T07:19:49Z
dc.date.available1400-12-14T07:19:49Zfa_IR
dc.date.available2022-03-05T07:19:49Z
dc.date.issued2021-03-01en_US
dc.date.issued1399-12-11fa_IR
dc.identifier.citation(2021). scientific magazine yafte, 23(1), 86-98.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-3337-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/861281
dc.description.abstractچکیده مقدمه: رژیم غذایی پرچرب، منجربه آسیب کلیه­ها می­گردد. از ژل آلوئه‌ورا با داشتن خواص کاهش دهنده چربی در درمان اختلالات کلیوی استفاده می‌ شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تأثیر عصاره اتانولی آلوئه­ورا بر پارامترهای بیوشیمیایی و بافت کلیه موش­های تحت رژیم غذایی پرچرب  (H.F.D)است. مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 5 گروه شامل کنترل، شاهد تغذیه شده  با (H.F.D) و 3 گروه تجربی به ترتیب دریافت­کننده هم­زمان (H.F.D) و دوزهای 150، 300 و 600 میلی­گرم/کیلوگرم عصاره آلوئه­ورا تقسیم شدند.تجویزها به مدت 60 روز انجام گردید. در پایان پس از خون­گیری، بافت کلیه تشریح و مورد بررسی هیستوپاتولوژیک قرار گرفت و غلظت سرمی نیتروژن اوره خون (BUN)، پروتئین تام، کراتینین و آلبومین اندازه­گیری شد . داده­ها با استفاده از آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی Duncan تجزیه وتحلیل شدند. معنی­داری در سطح (0/05≤ P) در نظر گرفته شد. یافته­ ها: تغذیه با (H.F.D) منجر به آسیب ساختار بافتی کلیه، افزایش معنی داری در میزان سرمی کراتینین ، (BUN) و کاهش معنی­داری در غلظت سرمی آلبومین گردید (0/05≤ P) و کاهش معنی­ داری در غلظت سرمی پروتئین تام شد(0/001≤ P) عصاره آلوئه­ورا باعث بهبود ساختار بافتی کلیه،کاهش معنی­داری در میزان (BUN)، افزایش معنی­ داری در غلظت سرمی آلبومین و پروتئین تام گردید (0/001≤ P)و بر غلظت کراتینین تاثیر معنی داری مشاهده نگردید . بحث و نتیجه­ گیری: عصاره آلوئه­ ورا احتمالاً با بهبود آسیب بافتی کلیه حیوانات تحت تیمار با  (H.F.D)منجر به کاهش فاکتورهای BUN، افزایش آلبومین، پروتئین تام سرم و جلوگیری از آسیب­های کلیوی می­شود.fa_IR
dc.format.extent769
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectآلوئه‌وراfa_IR
dc.subjectرژیم غذایی پرچربfa_IR
dc.subjectآلبومینfa_IR
dc.subjectکراتینینfa_IR
dc.subjectپروتئین تامfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی حیوانیfa_IR
dc.titleتأثیر عصاره اتانولی آلوئه‌ورا بر پارامترهای بیوشیمیایی و تغییرات هیستولوژیک کلیه موش‌های صحرایی تغذیه ‌شده با رژیم غذایی پرچربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاداسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی زند شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue1
dc.citation.spage86
dc.citation.epage98


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد