تأثیر عصاره اتانولی آلوئهورا بر پارامترهای بیوشیمیایی و تغییرات هیستولوژیک کلیه موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب
(ندگان)پدیدآور
یزدانی, نوشینحسینی, سید ابراهیمعدالت منش, محمد امیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: رژیم غذایی پرچرب، منجربه آسیب کلیهها میگردد. از ژل آلوئهورا با داشتن خواص کاهش دهنده چربی در درمان اختلالات کلیوی استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تأثیر عصاره اتانولی آلوئهورا بر پارامترهای بیوشیمیایی و بافت کلیه موشهای تحت رژیم غذایی پرچرب (H.F.D)است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 5 گروه شامل کنترل، شاهد تغذیه شده با (H.F.D) و 3 گروه تجربی به ترتیب دریافتکننده همزمان (H.F.D) و دوزهای 150، 300 و 600 میلیگرم/کیلوگرم عصاره آلوئهورا تقسیم شدند.تجویزها به مدت 60 روز انجام گردید. در پایان پس از خونگیری، بافت کلیه تشریح و مورد بررسی هیستوپاتولوژیک قرار گرفت و غلظت سرمی نیتروژن اوره خون (BUN)، پروتئین تام، کراتینین و آلبومین اندازهگیری شد . دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Duncan تجزیه وتحلیل شدند. معنیداری در سطح (0/05≤ P) در نظر گرفته شد.
یافته ها: تغذیه با (H.F.D) منجر به آسیب ساختار بافتی کلیه، افزایش معنی داری در میزان سرمی کراتینین ، (BUN) و کاهش معنیداری در غلظت سرمی آلبومین گردید (0/05≤ P) و کاهش معنی داری در غلظت سرمی پروتئین تام شد(0/001≤ P) عصاره آلوئهورا باعث بهبود ساختار بافتی کلیه،کاهش معنیداری در میزان (BUN)، افزایش معنی داری در غلظت سرمی آلبومین و پروتئین تام گردید (0/001≤ P)و بر غلظت کراتینین تاثیر معنی داری مشاهده نگردید .
بحث و نتیجه گیری: عصاره آلوئه ورا احتمالاً با بهبود آسیب بافتی کلیه حیوانات تحت تیمار با (H.F.D)منجر به کاهش فاکتورهای BUN، افزایش آلبومین، پروتئین تام سرم و جلوگیری از آسیبهای کلیوی میشود.
کلید واژگان
آلوئهورارژیم غذایی پرچرب
آلبومین
کراتینین
پروتئین تام
فیزیولوژی حیوانی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2021-03-011399-12-11
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاداسلامی، شیراز، ایرانگروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی زند شیراز، شیراز، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران




