نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمقدمی, فوزیهfa_IR
dc.contributor.authorکلانتری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T21:51:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T21:51:22Z
dc.date.available1400-12-10T21:51:21Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T21:51:22Z
dc.date.issued2021-10-01en_US
dc.date.issued1400-07-09fa_IR
dc.identifier.citationمقدمی, فوزیه, کلانتری, مهدی. (1400). بررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند (Lavandula angustifolia) از طریق روش سطح پاسخ. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(7), 490-499.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5351-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/847379
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: مقاومت باکتریایی در برابر درمان آنتی‌بیوتیکی معضلی است که محققان را به جستجوی جایگزین­های مناسب سوق داده است. استفاده از گیاهان دارویی و نانوفناوری گزینه‌ای است که می‌تواند راه گشا باشد. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند با استفاده از روش سطح پاسخ بود. مواد و روش­ها: روش سطح پاسخ و یک طرح مرکب مرکزی برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات اکسید آهن و عصاره لاواند در دماهای مختلف در برابر باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد. از روش انتشار چاهک آگار برای تعیین فعالیت ضدباکتریایی استفاده شد. یافته‌ها: یافته­ها نشان دادند که اثر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن بیشتر از عصاره لاواند بود. پاسخ دو باکتری مورد آزمایش در مقابل ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند نیز در دماهای مختلف یکسان نبود. تأثیر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند بر رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از تأثیر آن‌ها بر باکتری اشریشیاکلی بود. از طرفی افزایش دما هم سبب افزایش خواص ضدمیکروبی ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند در مقابل اشریشیاکلی شد ولی بر استافیلوکوکوس اورئوس اثری نداشت. نتیجه‌گیری: طبق نتایج به‌دست‌آمده می­توان نتیجه‌گیری کرد که نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند می­تواند به‌عنوان یک ماده ضد میکروبی در کاربردهای موضعی یا خوراکی گزینه مناسبی باشد اگرچه مطالعات جامع و آزمایش‌های بالینی بیشتری موردنیاز هست.fa_IR
dc.format.extent667
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانوذرات اکسید آهنfa_IR
dc.subjectلاواندfa_IR
dc.subjectروش سطح پاسخfa_IR
dc.subjectضدمیکروبیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند (Lavandula angustifolia) از طریق روش سطح پاسخfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار آمار، گروه آمار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue7
dc.citation.spage490
dc.citation.epage499


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد