بررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند (Lavandula angustifolia) از طریق روش سطح پاسخ
(ندگان)پدیدآور
مقدمی, فوزیهکلانتری, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: مقاومت باکتریایی در برابر درمان آنتیبیوتیکی معضلی است که محققان را به جستجوی جایگزینهای مناسب سوق داده است. استفاده از گیاهان دارویی و نانوفناوری گزینهای است که میتواند راه گشا باشد. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند با استفاده از روش سطح پاسخ بود.
مواد و روشها: روش سطح پاسخ و یک طرح مرکب مرکزی برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات اکسید آهن و عصاره لاواند در دماهای مختلف در برابر باکتریهای اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد. از روش انتشار چاهک آگار برای تعیین فعالیت ضدباکتریایی استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان دادند که اثر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن بیشتر از عصاره لاواند بود. پاسخ دو باکتری مورد آزمایش در مقابل ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند نیز در دماهای مختلف یکسان نبود. تأثیر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند بر رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از تأثیر آنها بر باکتری اشریشیاکلی بود. از طرفی افزایش دما هم سبب افزایش خواص ضدمیکروبی ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند در مقابل اشریشیاکلی شد ولی بر استافیلوکوکوس اورئوس اثری نداشت.
نتیجهگیری: طبق نتایج بهدستآمده میتوان نتیجهگیری کرد که نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند میتواند بهعنوان یک ماده ضد میکروبی در کاربردهای موضعی یا خوراکی گزینه مناسبی باشد اگرچه مطالعات جامع و آزمایشهای بالینی بیشتری موردنیاز هست.
کلید واژگان
نانوذرات اکسید آهنلاواند
روش سطح پاسخ
ضدمیکروبی
میکروبیولوژی
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2021-10-011400-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران (نویسنده مسئول)استادیار آمار، گروه آمار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران




