نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدانش یار, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorامیدعلی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorفیضی پور, سیدعلاfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T21:51:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T21:51:19Z
dc.date.available1400-12-10T21:51:18Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T21:51:19Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationدانش یار, سعید, امیدعلی, فاطمه, فیضی پور, سیدعلا. (1400). تأثیر توأم تغذیه طولانی‌مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان ژن UCP1 در چربی قهوه‌ای و ژن سارکولیپین در عضله اسکلتی موش‌های سوری: یک مطالعه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی, 32(4), 290-302.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-5341-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/847375
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: پروتئین غیر جفت کننده یک (UCP1) و سارکولیپین، پروتئین­های تنظیم‌کننده‌ی گرمازایی غیرلرزشی به ترتیب در بافت چربی قهوه­ای و عضلات اسکلتی هستند. هدف از این پژوهش، مطالعه­ی اثر توأم تغذیه طولانی‌مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان این ژن­ها در موش­های سوری بود. مواد و روش‌ کار: 28 سر موش سوری در چهار گروهِ 1) کنترل (7 سَر)، 2) غذای پرچرب (7 سَر)، 3) تمرین هوازی (7 سَر)، 4) غذای پرچرب- تمرین (7 سَر) قرار گرفتند. موش­های گروه‌های غذای پرچرب به مدت 12 هفته غذای پرچرب (45 درصد) مصرف کردند. موش­های گروه‌های تمرینی به مدت شش هفته، تحت تمرین هوازی روی نوارگردان قرار گرفتند. موش­های گروه غذای پرچرب-تمر ین، علاوه بر داشتن رژیم غذای پرچرب، تحت تمرین هوازی قرار داشتند. برای اندازه­گیری بیان نسبی ژن UCP1 و سارکولیپین از روش Real Time–PCR استفاده شد. یافته‌ها: داده­های این پژوهش نشان داد، تمرین هوازی، تأثیر معنی­داری در بیان ژن­های UCP1 و سارکولیپین نداشت (87/0;P=17/0=(P. بااین‌حال، تغذیه غذای پرچرب موجب افزایش (در حدود سه برابر) در بیان UCP1 و سارکولیپین شد (009/0=; P 0006/0(P=. یافته مهم این­که، تمرین هوازی از افزایش بیان UCP1 و سارکولیپین ناشی از تغذیه پرچرب جلوگیری کرد (49/0=; P29/0 (P=. بحث و نتیجه‌گیری: این یافته­ها دلالت بر این دارند که تمرین منظم هوازی می­تواند تأثیر افزایشی غذای پرچرب بر عوامل گرمازا یعنی UCP1 و سارکولیپین را محدود کند. بر این اساس، تصور می­شود، تمرین هوازی از طریق این سازوکار تنظیمی می­تواند گرمازایی ناشی از تغذیه پرچرب را تعدیل ­کند.fa_IR
dc.format.extent922
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectتمرین ورزشیfa_IR
dc.subjectگرمازایی ناشی از تغذیهfa_IR
dc.subjectپروتئین غیر جفت کنندهfa_IR
dc.subjectسارکولیپینfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.titleتأثیر توأم تغذیه طولانی‌مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان ژن UCP1 در چربی قهوه‌ای و ژن سارکولیپین در عضله اسکلتی موش‌های سوری: یک مطالعه تجربیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، تربیت بدنی (فیزیولوژی بالینی ورزش)، دانشگاه آیت اله بروجردی، لرستان، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentمربی، دانشجوی دکتری، تربیت بدنی (فیزیولوژی ورزش)، دانشگاه آیت اله بروجردی، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، تربیت بدنی (فیزیولوژی ورزش)، دانشگاه شهید رجائی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage290
dc.citation.epage302


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد