• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 32, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 32, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر توأم تغذیه طولانی‌مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان ژن UCP1 در چربی قهوه‌ای و ژن سارکولیپین در عضله اسکلتی موش‌های سوری: یک مطالعه تجربی

    (ندگان)پدیدآور
    دانش یار, سعیدامیدعلی, فاطمهفیضی پور, سیدعلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    923.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: پروتئین غیر جفت کننده یک (UCP1) و سارکولیپین، پروتئین­های تنظیم‌کننده‌ی گرمازایی غیرلرزشی به ترتیب در بافت چربی قهوه­ای و عضلات اسکلتی هستند. هدف از این پژوهش، مطالعه­ی اثر توأم تغذیه طولانی‌مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان این ژن­ها در موش­های سوری بود. مواد و روش‌ کار: 28 سر موش سوری در چهار گروهِ 1) کنترل (7 سَر)، 2) غذای پرچرب (7 سَر)، 3) تمرین هوازی (7 سَر)، 4) غذای پرچرب- تمرین (7 سَر) قرار گرفتند. موش­های گروه‌های غذای پرچرب به مدت 12 هفته غذای پرچرب (45 درصد) مصرف کردند. موش­های گروه‌های تمرینی به مدت شش هفته، تحت تمرین هوازی روی نوارگردان قرار گرفتند. موش­های گروه غذای پرچرب-تمر ین، علاوه بر داشتن رژیم غذای پرچرب، تحت تمرین هوازی قرار داشتند. برای اندازه­گیری بیان نسبی ژن UCP1 و سارکولیپین از روش Real Time–PCR استفاده شد. یافته‌ها: داده­های این پژوهش نشان داد، تمرین هوازی، تأثیر معنی­داری در بیان ژن­های UCP1 و سارکولیپین نداشت (87/0;P=17/0=(P. بااین‌حال، تغذیه غذای پرچرب موجب افزایش (در حدود سه برابر) در بیان UCP1 و سارکولیپین شد (009/0=; P 0006/0(P=. یافته مهم این­که، تمرین هوازی از افزایش بیان UCP1 و سارکولیپین ناشی از تغذیه پرچرب جلوگیری کرد (49/0=; P29/0 (P=. بحث و نتیجه‌گیری: این یافته­ها دلالت بر این دارند که تمرین منظم هوازی می­تواند تأثیر افزایشی غذای پرچرب بر عوامل گرمازا یعنی UCP1 و سارکولیپین را محدود کند. بر این اساس، تصور می­شود، تمرین هوازی از طریق این سازوکار تنظیمی می­تواند گرمازایی ناشی از تغذیه پرچرب را تعدیل ­کند.
    کلید واژگان
    تغذیه
    تمرین ورزشی
    گرمازایی ناشی از تغذیه
    پروتئین غیر جفت کننده
    سارکولیپین
    فیزیولوژی ورزشی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2021-07-01
    1400-04-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، تربیت بدنی (فیزیولوژی بالینی ورزش)، دانشگاه آیت اله بروجردی، لرستان، ایران (نویسنده مسئول)
    مربی، دانشجوی دکتری، تربیت بدنی (فیزیولوژی ورزش)، دانشگاه آیت اله بروجردی، لرستان، ایران
    دانشجوی دکتری، تربیت بدنی (فیزیولوژی ورزش)، دانشگاه شهید رجائی، تهران، ایران

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5341-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/847375

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب