نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشعبانعلی فمی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمعتقد, مهساfa_IR
dc.date.accessioned1400-12-10T19:56:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2022-03-01T19:56:54Z
dc.date.available1400-12-10T19:56:53Zfa_IR
dc.date.available2022-03-01T19:56:54Z
dc.date.issued2021-05-22en_US
dc.date.issued1400-03-01fa_IR
dc.date.submitted2021-03-14en_US
dc.date.submitted1399-12-24fa_IR
dc.identifier.citationشعبانعلی فمی, حسین, معتقد, مهسا. (1400). نقش کشاورزی حساس به تغذیه در امنیت غذایی و تغذیه ای. ترویج علم, 12(1), 251-269. doi: 10.22034/popsci.2021.283133.1086fa_IR
dc.identifier.issn2251-9033
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/popsci.2021.283133.1086
dc.identifier.urihttp://www.popscijournal.ir/article_143438.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/843916
dc.description.abstractامنیت غذایی یکی از مباحث مهم است که در سال‌های اخیر مورد توجه برنامه‌ریزان توسعه و سیاستگذاران قرار گرفته است. با توجه به اینکه فقر و امنیت غذایی دغدغه شماری از جمعیت جهان بوده و تغییرات اقلیمی بیشترین خسارات را بر آسیب‌پذیرترین اقشار وارد می‌کند، روشن است که بشر در چنین شرایطی به رویکردهای کشاورزی نیاز دارد. در راستای بررسی و تبیین جایگاه کشاورزی در امنیت غذایی این مطالعه با روش مبتنی بر مرور ادبیات نظری انجام شد. در این مقاله سعی شده است تـا ضمن مـرور اجمـالی بـر مفاهیم امنیت غذایی، امنیت تغذیه‌ای، کشاورزی حساس به تغذیه و پیوند غذا-کشاورزی-تغذیه، به راهکارهای بهبود تغذیه از طریق کشاورزی پرداخته شود. نتایج بررسی نشان داد که تحقق امنیت غذایی وابسته به رویکردهای مختلفی از جمله رویکرد کشاورزی حساس به تغذیه می‌باشد که همزمان با توجه به افزایش کمیت و تنوع مواد غذایی به دسترسی به کیفیت موادغذایی بالاتر و سلامت آن برای رفع سوتغذیه نیز تأکید دارد. هدف کشاورزی حساس به تغذیه تولید غذای سالم و ایمن حاوی مواد مغذی ضروری و دسترسی مقرون به صرفه برای جمعیت روستایی و شهری است. به‌منظور پیاده سازی این رویکرد ظرفیت‌های انسانی و سازمانی باید در کلیه سطوح و در سراسر بخش‌های رسمی و غیر رسمی تقویت گردند. بنابر این توسعه کشاورزی حساس به تغذیه به‌عنوان یک رویکرد پشتیبانی‌کننده از امنیت تغذیه‌ای باید در دستور کار برنامه‌های توسعه قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent667
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن ترویج علم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofترویج علمfa_IR
dc.relation.ispartofPopularization of Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/popsci.2021.283133.1086
dc.subjectامنیت غذاییfa_IR
dc.subjectامنیت تغذیهایfa_IR
dc.subjectکشاورزی حساس به تغذیهfa_IR
dc.subjectتوسعه کشاورزیfa_IR
dc.titleنقش کشاورزی حساس به تغذیه در امنیت غذایی و تغذیه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله ترویجیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده اقتصاد و مدیریت کشاورزی دانشگاه تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage251
dc.citation.epage269


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد