نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمصلحتی فرد, صلاح الدینfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1400-07-02T16:07:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-09-24T16:07:19Z
dc.date.available1400-07-02T16:07:19Zfa_IR
dc.date.available2021-09-24T16:07:19Z
dc.date.issued2021-11-22en_US
dc.date.issued1400-09-01fa_IR
dc.date.submitted2020-11-28en_US
dc.date.submitted1399-09-08fa_IR
dc.identifier.citationمصلحتی فرد, صلاح الدین, حسن پور, حمید. (1400). ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی میوه ژنوتیپ‌های مختلف بنه (Pistacia atlantica ) در مرحله سبز. علوم باغبانی, 35(3), 447-458. doi: 10.22067/jhs.2021.67091.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.67091.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39935.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841350
dc.description.abstractبررسی تنوع مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در میوه، امکان انتخاب ژنوتیپ­های برتر را جهت توسعه کشت و کار برای کشاورزان و اصلاح‌گران فراهم می­کند. این پژوهش، تنوع و تعیین برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه بنه 11 ژنوتیپ مختلف را در مرحله میوه سبز و در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار می­دهد. از هر کدام از ژنوتیپ­ها، تعدادی خوشه بنه برداشت شد و جهت انجام اندازه­گیری­های مختلف به آزمایشگاه گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه انتقال داده شد. سپس برخی از صفات کمی میوه و خوشه و همچنین میزان فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدان کل مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که بین ژنوتیپ­ها از نظر همه پارامتر­های اندازه­گیری شده به غیر از طول خوشه، اختلاف معنی­داری در سطح احتمال یک درصد و پنج درصد وجود داشت. نتایج آشکار کرد که تنوع بالایی در اکثریت صفات اندازه­گیری شده وجود دارد. بیشترین میزان طول، عرض و وزن خوشه و همچنین عرض و وزن میوه در ژنوتیپ P10 و کمترین آن در ژنوتیپ­هایP5  و P6 مشاهده شد. از نظر خصوصیات بیوشیمیایی بالاترین میزان فنل کل (5/1034 میلی­گرم بر صدگرم وزن تر اسیدگالیک)، فلاونوئید کل (82/143 میلی­گرم بر صدگرم وزن تر کوئرستین) و ظرفیت آنتی­اکسیدان (93 درصد) را ژنوتیپ  P3به خود اختصاص داد و همچنین کمترین میزان فنل کل (08/370 میلی­گرم بر صدگرم وزن تر اسیدگالیک)، فلاونوئید کل (25/62 میلی­گرم بر صدگرم وزن تر کوئرستین) در ژنوتیپ P7 مشاهده شد. بر اساس این پژوهش، ژنوتیپ­های P3 و P10 از لحاظ صفات مورد بررسی در وضعیت مطلوب­تری نسبت به سایر ژنوتیپ­ها قرار داشتند و می­توانند جهت مصارف دارویی، خوراکی، صنعتی و همچنین اهداف اصلاحی پیشنهاد گردند.fa_IR
dc.format.extent570
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.67091.0
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.subjectوزن میوهfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات کمی و کیفی میوه ژنوتیپ‌های مختلف بنه (Pistacia atlantica ) در مرحله سبزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی گروه علوم باغبانی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue3
dc.citation.spage447
dc.citation.epage458


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد