نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیر, رضاfa_IR
dc.contributor.authorدلاور, رضاfa_IR
dc.contributor.authorنایبی فر, شیلاfa_IR
dc.date.accessioned1400-04-13T11:50:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-07-04T11:50:55Z
dc.date.available1400-04-13T11:50:55Zfa_IR
dc.date.available2021-07-04T11:50:55Z
dc.date.issued2021-03-01en_US
dc.date.issued1399-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمیر, رضا, دلاور, رضا, نایبی فر, شیلا. (1399). مقایسه اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان لاکتات و لاکتات دهیدروژناز خون پسران نوجوان غیر ورزشکار. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 25(2), 850-856.fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4187-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/838998
dc.description.abstractسابقه و هدف: مصرف کربوهیدراتها قبل از فعالیت بدنی، باعث حفظ سطوح بالاتر گلیکوژن عضلانی ومتعاقب آن، باعث عملکرد  عضلانی بهتر و اختلالات متابولیکی کمتر عضلانی می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثرمصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان ‏لاکتات و لاکتات دهیدروژناز پسران نوجوان غیرورزشکار بود. مواد و روش­ها: تحقیق حاضر یک کارآزمایی بالینی، با یک گروه تجربی به صورت متقاطع یک سو کور انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر دانش­آموزان پسر با دامنۀ سنی 17 تا 19 سال شهر زاهدان بودند که 10 نفر از آنها به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند. در مرحلۀ اول، آزمودنی­ها پس از 10 ساعت ناشتایی شبانه، محلول گلوکز (75 گرم در 350 میلی لیتر آب) را مصرف کردند، پس از 30 دقیقه، خون­گیری مرحله اول انجام، سپس به انجام فعالیت وامانده ساز (دویدن بر روی تردمیل با شیب 5 % و با شدت 82  درصد ضربان قلب بیشینه) پرداختند و پس از 5 دقیقه، خونگیری مرحله دوم انجام شد. 10 روز بعد، مرحلۀ دوم پژوهش دقیقاً مشابه با مرحلۀ قبل، برای فروکتوز اجرا شد. در هر دو مرحله سطوح لاکتات و لاکتات دهیدروژناز قبل و بعد از فعالیت بدنی اندازه گیری شد. آنالیز داده­ها با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و t مستقل، با نرم افزار SPSS، نسخه 19 انجام شد(05/0 p≤). نتایج: نتایج نشان داد، سطح لاکتات، پس از فعالیت بدنی وامانده ساز، متعاقب مصرف گلوکز(001/0˂p) و فروکتوز(001/0˂p)، افزایش یافت و بین سطوح لاکتات، پس از فعالیت بدنی وامانده ساز متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوتی مشاهده نشد(062/0=p). در سطح لاکتات‌دهیدروژناز، پس از فعالیت بدنی وامانده ساز متعاقب مصرف گلوکز(332/0=p) و مصرف فروکتوز(282/0=p)، تفاوتی مشاهده نشد و سطح لاکتات‌دهیدروژناز، پس از فعالیت وامانده ساز متعاقب مصرف فروکتوز نسبت به پس از مصرف گلوکز، افزایش یافت(32 0/0=p). نتیجه­گیری: با نتایج بدست آمده می‌توان چنین بیان کرد، بین سطوح لاکتات، پس از فعالیت شدید وامانده ساز، متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوت معناداری مشاهده نمی شود ولی مصرف گلوکز نسبت به مصرف فروکتوز، قبل از فعالیت بدنی شدید، احتمالاً در پیشگیری از بروز آسیب های عضلانی، می تواند به ورزشکار کمک کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectفروکتوزfa_IR
dc.subjectاسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectال- لاکتات دهیدروژناز.fa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleمقایسه اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان لاکتات و لاکتات دهیدروژناز خون پسران نوجوان غیر ورزشکارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue2
dc.citation.spage850
dc.citation.epage856


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد