| dc.contributor.author | شریفیان, سلیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شعبان پور, بهاره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-04-13T10:49:30Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-07-04T10:49:30Z | |
| dc.date.available | 1400-04-13T10:49:30Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-07-04T10:49:30Z | |
| dc.date.issued | 2021-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شریفیان, سلیم, شعبان پور, بهاره. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتیاکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصارههای مختلف جلبکهای قهوهای. مجله علمي شيلات ايران, 30(2), 23-33. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2430-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/837469 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتیاکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصارههای مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلالهای متانول 100% و 70% از جلبکهای قهوهای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatum مورد بررسی قرار گرفت. در میان گونههای مختلف جلبکهای قهوهای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلیگرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول، اِکول، دیاِکول و بیاِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتیاکسیدانی در گونههای مختلف بسته به نوع جلبک، نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت میباشد. میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی در میان عصارهها و گونههای مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardinii اندازهگیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصارههای جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی هستند و میتوانند به عنوان بازدارندههای طبیعی و سالم آنزیم پلیفنول اکسیداز مطرح باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 557 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | جلبک قهوهای | fa_IR |
| dc.subject | خواص آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | بازدارندگی آنزیم پلی فنول اکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتیاکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصارههای مختلف جلبکهای قهوهای | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 23 | |
| dc.citation.epage | 33 | |