نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریفیان, سلیمfa_IR
dc.contributor.authorشعبان پور, بهارهfa_IR
dc.date.accessioned1400-04-13T10:49:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-07-04T10:49:30Z
dc.date.available1400-04-13T10:49:30Zfa_IR
dc.date.available2021-07-04T10:49:30Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationشریفیان, سلیم, شعبان پور, بهاره. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای. مجله علمي شيلات ايران, 30(2), 23-33.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2430-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/837469
dc.description.abstractدر مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتی‌اکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلال‌های متانول 100% و 70% از جلبک‌های قهوه‌ای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatum مورد بررسی قرار گرفت. در میان گونه‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلی‌گرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول،‌ اِکول، دی‌اِکول و بی‌اِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در گونه‌های مختلف بسته به نوع جلبک،‌ نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت می‌باشد. میزان بازدارندگی آنزیم‌ پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی در میان عصاره‌ها و گونه‌های مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii اندازه‌گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره‌‌های جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی هستند و می‌توانند به عنوان بازدارنده‌های طبیعی و سالم آنزیم پلی‌فنول اکسیداز مطرح باشند.fa_IR
dc.format.extent557
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectجلبک‌ قهوه‌ایfa_IR
dc.subjectخواص آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectبازدارندگی آنزیم پلی فنول اکسیدازfa_IR
dc.subjectمیگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)fa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage23
dc.citation.epage33


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد