• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    شریفیان, سلیمشعبان پور, بهاره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    557.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    كاربردي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتی‌اکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصاره‌های مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلال‌های متانول 100% و 70% از جلبک‌های قهوه‌ای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatum مورد بررسی قرار گرفت. در میان گونه‌های مختلف جلبک‌های قهوه‌ای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلی‌گرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول،‌ اِکول، دی‌اِکول و بی‌اِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در گونه‌های مختلف بسته به نوع جلبک،‌ نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت می‌باشد. میزان بازدارندگی آنزیم‌ پلی‌فنول‌اکسیداز میگوی وانامی در میان عصاره‌ها و گونه‌های مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیل‌استاتی جلبک N. zanardinii اندازه‌گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره‌‌های جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی هستند و می‌توانند به عنوان بازدارنده‌های طبیعی و سالم آنزیم پلی‌فنول اکسیداز مطرح باشند.
    کلید واژگان
    جلبک‌ قهوه‌ای
    خواص آنتی‌اکسیدانی
    بازدارندگی آنزیم پلی فنول اکسیداز
    میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2021-07-01
    1400-04-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
    گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2430-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/837469

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب