مقاله علمی – پژوهشی: خواص آنتیاکسیدانی و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنول اکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصارههای مختلف جلبکهای قهوهای
(ندگان)پدیدآور
شریفیان, سلیمشعبان پور, بهارهنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر میزان فلوروتانین، خواص آنتیاکسیدانی (بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء یون آهن) و میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در عصارههای مختلف (اولیه و اتیل استاتی) استخراج شده با حلالهای متانول 100% و 70% از جلبکهای قهوهای Nizimuddinia zanardinii، Sargassum ilicifolium، Sargassum cristaefolium و Stoechospermum marginatum مورد بررسی قرار گرفت. در میان گونههای مختلف جلبکهای قهوهای بالاترین میزان فلوروتانین (21/13 میلیگرم فلوروگلوسینول/ گرم)، بازدارندگی DPPH (64/72 %) و قدرت احیاء یون آهن (96/0) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardinii با حلال متانول 100% وجود داشت. با استفاده از TLC، در عصاره اتیل استاتی جلبک ترکیبات فلوروتانینی شامل فلوروگلوسینول، اِکول، دیاِکول و بیاِکول شناسایی گردید. نتایج نشان داد که میزان فلوروتانین و فعالیت آنتیاکسیدانی در گونههای مختلف بسته به نوع جلبک، نوع عصاره و نوع حلال استخراجی متفاوت میباشد. میزان بازدارندگی آنزیم پلیفنولاکسیداز میگوی وانامی در میان عصارهها و گونههای مختلف جلبک، متفاوت بود و بالاترین میزان بازدارندگی (11/71 %) در عصاره اتیلاستاتی جلبک N. zanardinii اندازهگیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که عصارههای جلبکی با میزان فلوروتانین بالا دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی هستند و میتوانند به عنوان بازدارندههای طبیعی و سالم آنزیم پلیفنول اکسیداز مطرح باشند.
کلید واژگان
جلبک قهوهایخواص آنتیاکسیدانی
بازدارندگی آنزیم پلی فنول اکسیداز
میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2021-07-011400-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهارگروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
1026-13542322-5998




